Ben van Tienen

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2010

  Ben van Tienen (1953)
           
Wie ben je?
Wat doe je in het dagelijks leven?
Waarom de ChristenUnie?
Als burgemeester van Haarlem zou ik....
Mooi(ste) aan Haarlem?
Favoriet(en)
 Wie ben je?

In 1983 zijn we met onze pasgeboren dochter vanaf de Veluwe naar Haarlem verhuisd. Ik werkte bij een bank in Amsterdam en we verhuisden naar het westen om de afstand tot mijn werk te verkleinen.
In Haarlem zijn nog twee dochters en later een zoon geboren en vorig jaar ons eerste kleinkind. We wonen in de wijk Welgelegen onder de rook (nu meer onder het stof) van de Mariastichting. We vinden Haarlem een heerlijke stad om te wonen. In het begin misten we de bossen van de Veluwe, maar het strand en de duinen compenseren dat ruimschoots.

 Wat doe je in het dagelijks leven?

Na jarenlang in het bankwezen en als Facilitair Manager gewerkt te hebben, werk ik sinds mei 2009 als Teamleider bij Humanitas Onderdak in de daklozenopvang van de gemeente Haarlemmermeer. Een baan met uitdaging en ik vind hierin veel voldoening. Het is mooi om mensen die door omstandigheden in de puree terecht zijn gekomen, weer op de been te  helpen.

 

 Waarom de ChristenUnie?

De ChristenUnie neemt duidelijk stelling vanuit een christelijke overtuiging en daar voel ik me bij thuis. De Bijbel geeft richting voor de vragen van elke dag en de ChristenUnie gaat hier mee aan de slag. Verder vind ik het mooi dat de ChristenUnie nu kan meeregeren in de landelijke politiek.
Ik waardeer het bijzonder dat de ChristenUnie de leden regelmatig via internet polst over belangrijke beslissingen die in de landelijke politiek worden genomen. Het geeft mij een gevoel dat mijn mening telt en dat daar rekening mee wordt gehouden. Bovendien kan ik meteen zien hoe de andere leden hebben gestemd.

 Als burgemeester van Haarlem zou ik....

geen huis laten bouwen in Bulgarije, nee, ik zou wat extra willen doen voor de meest behoeftigen en sociaal zwaksten in de stad. En verder samen met de raad de torenhoge schuldenlast zoveel mogelijk verminderen.

 

 Mooi(ste) aan Haarlem?

Een wandeling door De Hout en langs het Spaarne en dan op het dakterras van V&D genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

 Favoriet(en)

Boek:

Het Boek, want de uitgebreide toelichting brengt het oude verhaal voor mij opnieuw tot leven
Film: Alle verfilmingen van grote historische gebeurtenissen
Muziek: U2, Kim Walker en de muziek van Jesus Culture
Hobby: Video camerawerk en videomontage

 

 

 

J