Dick van den Boogaart

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2010

  Dick van den Boogaart (1953)
           
Wie ben je?
Wat doe je in het dagelijks leven?
Waarom de ChristenUnie?
Als burgemeester van Haarlem zou ik....
Mooi(ste) aan Haarlem?
Favoriet(en)
 Wie ben je?

Dick van den Boogaart,  getrouwd met Ina,  4 kinderen. Sinds 2004 wonen we in Haarlem, op een prachtig plekje in Schalkwijk. Daarvoor woonden we 4 jaar in België.  Ik ben in contact gekomen met de ChristenUnie Haarlem tijdens de periode voor de vorige gemeenteraadsverkiezingen.

 Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik voorganger/evangelist in de multiculturele gemeente Het Open Huis in Haarlem-Schalkwijk. Dat is een functie die veel vraagt, maar waarop de Here mij ook veel zegen doet ervaren. In mijn vrije tijd ben ik graag op en rond het water bezig: varen en vissen.

 

 Waarom de ChristenUnie?

De ChristenUnie is mijn partij omdat bijbelse waarden en normen richtinggevend zijn binnen deze partij.  In onze gemeente en in het maatschappelijk-diaconale project wat eraan verbonden is ontmoet ik veel mensen die de gevolgen van politieke beslissingen aan den lijve ervaren en dat is voor mij een reden om politiek betrokken te zijn.

 Als burgemeester van Haarlem zou ik....

Ervoor zorgen dat christelijke organisaties die zoveel goed werk doen niet gewantrouwd worden, maar eerlijk op hun inbreng in het welzijn van de stad bekeken worden. En ik zou Het Open Huis een hele grote pot subsidie geven!

 

 Mooi(ste) aan Haarlem?

Het mooiste aan Haarlem, en vooral aan Schalkwijk, is de diversiteit en de kleurrijkheid. Ik maak veel mee in deze wijk, en ik zie ook de worsteling om als burgers van deze wijk goed met elkaar samen te leven. Maar ik geniet enorm van de ontmoetingen met zoveel verschillende mensen en ik ontdek steeds meer dat we allemaal mensen zijn die verlangen naar vrede en saamhorigheid in onze buurt.

 Favoriet(en)

Boek:

de bijbel
Film:  actiefilms over militaire operaties
Muziek:  Hillsong, Michael W. Smith, Hind en nog een heleboel meer
Hobby:  

 

 

 

J