Dick van Heun

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2010

 Dick van Heun (1932)
           
Wie ben je?
Wat doe je in het dagelijks leven?
Waarom de ChristenUnie?
Als burgemeester van Haarlem zou ik....
Mooi(ste) aan Haarlem?
Favoriet(en)
 Wie ben je?

Ik ben Dick van Heun, van beroep boekhouder en ik woon al sedert 1947 in Haarlem en sinds augustus 1963 in de Patrimoniumbuurt. Ik ben 47 jaar getrouwd geweest met Ank. Zij is overleden in de zomer van 2007, sindsdien ga ik alleen door het leven.

 Wat doe je in het dagelijks leven?

Ondanks mijn leeftijd (ja raad maar eens!!) ben ik heel druk bezig in zaken die raken aan mantelzorg. Dat is de zorg die je geeft of hebt gegeven aan iemand in je sociale relatie. Zelfs nu ben ik nog mantelzorger, maar ik noem daar in de publiciteit geen namen bij.
Ik geef voorlichting over mantelzorg en begeleid mantelzorgers, in weekenden samen met een trainer. Ik zit in de WMO-raad van Haarlem en in die van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
Ik ben initiatiefnemer-voorzitter van het platform belangenbehartiging mantelzorgers in Kennemerland en daar geef ik veel tijd aan. Ik heb in 2003 de zilveren speld van de ChristenUnie gekregen voor 20 jaar bestuurslidmaatschap. Ik ben erg blij dat de gemeente Haarlem veel aandacht besteedt aan het verbeteren van mantelzorgondersteuning.

 

 Waarom de ChristenUnie?

Natuurlijk stem ik op een christelijke partij. Het geloof is van levensbelang voor het leven dat je leidt en de persoonlijke instelling die je hebt, afhankelijk van de Here God en die groot maken in je leven. Ik zeg weleens spottend (ook op een van de bijeenkomsten van de ChristenUnie) dat als ik niet op een positief christelijke partij zou stemmen, ik Agnes Kant zou stemmen, maar dat kan toch helemaal niet. Zij verwoordt wel wat er in de gezondheidszorg gebeurt goed, maar er is geen enkele affiniteit met de christelijke uitgangspunten. Het is trouwens goed dat alle bruggen en wegen in Haarlem beter worden onderhouden. Daar hebben wij als ChristenUnie-SGP (red.: tot de verkiezingen vormt de ChristenUnie samen met de SGP een fractie in Haarlem) veel energie in gestoken.

 Als burgemeester van Haarlem zou ik....

Denk aan de mensen met een beperking die afhankelijk zijn van anderen o.a. als zij vervoertmoeten worden. Het zal je toch maar gebeuren dat je 1,5 uur “mag”wachten op een OV taxi en ik spoor iedereen aan hier naar om te zien.Ik ben blij dat het gemeentebestuur de mantelzorger in het vizier heeft en zelf in het  afgelopen najaar een attentie heeft gegeven, hoe klein dit dan ook is. Het is het gebaar.

 

 Mooi(ste) aan Haarlem?

Ik heb niet een uitgesproken mooiste plekje voor de stad, want dan blijf je opnoemen. Ik vind Haarlem een geweldig mooie oude stad en kan er erg van genieten. Bovendien is Haarlem een centrumgemeente en er zijn zoveel voorzieningen, er is zoveel te doen. Zelfs ondanks dat kerken opgeheven worden zijn er nog veel kerken in de stad en… wij mogen daar vrij gebruik van maken.

 Favoriet(en)

Boek:

Film:  
Muziek:  
Hobby:  

 

 

 

J