Rita Poppe

Persoonlijke Pagina Rita Poppe

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2010

  Rita Poppe (1980)
           Lijsttrekker Frank Visser op Twitter
Wie ben je?
Wat doe je in het dagelijks leven?
Waarom de ChristenUnie?
Als burgemeester van Haarlem zou ik....
Mooi(ste) aan Haarlem?
Favoriet(en)
 Wie ben je?

Ik ben Rita Poppe, 29 jaar,  en al weer 5 jaar getrouwd. We wonen met veel plezier in de Leidse buurt, in een mooi oud huis, met tuin, glas in loodramen en net helemaal opgeknapt. Een prima uitvalsbasis dicht bij de stad maar ook dicht zo dicht bij de rand van de stad dat je zo de duinen in fietst.
Ik ben geboren in Nagele, een klein dorp in de Noordoostpolder (Flevoland), en opgegroeid op een boerderij. Voor mijn studie Internationale Betrekkingen ben ik naar Groningen verhuisd, een erg leuke studentenstad. Daarna ben ik verhuisd naar Haarlem, vanwaar ik vijf dagen in de week met de trein naar Den Haag ga voor mijn werk. Toen ik in Haarlem kwam wonen ben ik al gauw actief geworden voor ChristenUnie Haarlem. Dat was eigenlijk heel logisch, want ik was al actief voor de ChristenUnie-jongeren (als internationaal secretaris) en lid van de ChristenUnie. De gemeenteraadsverkiezingen in 2006 waren mijn vuurdoop-verkiezingen in Haarlem, daarna ook meegeholpen met de landelijke campagne, met de Europese campagne, en nu dus weer gemeenteraad. Met veel plezier!

 Wat doe je in het dagelijks leven?

Het is één en al ChristenUnie wat de klok slaat in mijn dagelijks leven. Ik werk voor de ChristenUnie in de Tweede Kamer, als beleidsmedewerker voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Europese Zaken en Ontwikkelingssamenwerking.
Daarnaast ben ik actief in de kerk waar ik lid van ben, de Fonteinkerk, met name voor de jongeren. Erg leuk om te doen! In de tijd die over is probeer ik één avond in de week te sporten (fitness), regelmatig te fietsen of te schaatsen en andere leuke dingen doen zoals uit eten, theater, of bezoeken van de vele leuke Haarlemse activiteiten in de binnenstad.

 

 Waarom de ChristenUnie?

De ChristenUnie is voor mij dé partij omdat bijbelse uitgangspunten, samengevat in liefde voor je naaste en je omgeving, vertaald worden in concrete politiek die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Dus oog hebben voor diegenen die zorg nodig hebben, voor onze omgeving (stad, buurt en natuur) en tegelijk uitgaan van de zorg die mensen onderling aan elkaar en hun omgeving kunnen geven.

 Als burgemeester van Haarlem zou ik....

 

 

 Mooi(ste) aan Haarlem?

Haarlem is te mooi om één plek de eer te geven van mooiste plek van Haarlem. Haarlem heeft veel moois: gebouwen, straten en buurten, parken en groen, mensen, winkels en bedrijven! De Leidse buurt komt natuurlijk in aanmerking, maar ook de Vijfhoek mag er zijn. Wat ook mooi is, is het uitzicht vanaf de Kousebandbrug, uitkijkend over de Brouwersvaart, met zicht op de beide Bavo’s.

 Favoriet(en)

Boek:

ik lees te veel om één favoriet boek te hebben. Maar van de recent gelezen boeken scoort het Diner van Herman Koch best goed. Ook Nachttrein naar Lissabon, Maya en Life of Pi zijn echte aanraders.
Film:
Muziek: geen specifieke muziekvoorkeur, ik luister van alles en nog wat, vind veel leuk, ben alleen helaas niet zo goed in het onthouden van artiesten en titels…
Hobby: lezen, fietsen, Spaans leren, schaatsen, klussen, en ben net begonnen met leren piano spelen en hoop in het voorjaar zeilen en windsurfen op te pakken

 

 

 

J