Willem Duijn

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2010

  Willem Duijn (1952)
           
Wie ben je?
Wat doe je in het dagelijks leven?
Waarom de ChristenUnie?
Als burgemeester van Haarlem zou ik....
Mooi(ste) aan Haarlem?
Favoriet(en)
 Wie ben je?

Mijn naam is Willem Duijn. Ik ben 57 jaar, geboren (in de buurt van de A’damse Poort) en getogen in Haarlem. Getrouwd met Ingrid, drie kinderen: meisje en twee jongens (26, 22 en 21 jaar). Ik woon in Haarlem-Noord en ik ben nu ruim 4 jaar lid van de ChristenUnie.

 Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik part time docent Duits op een vmbo-t school en daarnaast ben ik voorganger van een Evangelische Gemeente. In mijn vrije tijd kweek ik biologische groenten en fruit.

 

 Waarom de ChristenUnie?

Ik sta voor de ChristenUnie omdat ik vind dat deze partij nog het meeste rekening houdt met het geschreven woord van God. Ik ben blij dat de ChristenUnie meeregeert, hetgeen, zo geloof ik, een positieve invloed op onze samenleving heeft. We moeten zeker weer één zetel kunnen halen, maar we streven naar meer.

 Als burgemeester van Haarlem zou ik....

De kerken van Haarlem aansporen en de gelegenheid bieden om meer en grotere gezamenlijke activiteiten en evenementen te houden. Zij zijn ook onderdeel van de samenleving en kunnen daaraan een mooie bijdrage leveren. Ook vind ik dat we soepeler om moeten gaan met geloven in de samenleving. Juist als we de vrijheid van godsdienst en meningsuiting serieus willen nemen. Kerk en staat zijn gescheiden, maar dat betekent niet dat geloof weggestopt hoeft te worden achter de voordeur. Ik ben regelmatig actief in een evangelisatiebus. Waarom zou deze geen vergunning kunnen krijgen om zo nu en dan op de Grote Markt te staan?

 

 Mooi(ste) aan Haarlem?

De oude binnenstad en de Haarlemmer Hout.

 Favoriet(en)

Boek:

Vrij in Christus van Pablo Bottari en Navolging van Christus van Thomas a Kempis
Film:  Het leven van Jezus (verder kijk ik zelden films)
Muziek:  worship muziek  van Hillsong, Don Moen of Michael Larson e.a.
Hobby:  bergwandelen en tuinieren

 

 

 

J