Anna Klerk-Rebel

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2014

Wie ben je?

Ik ben Anna Klerk (20 jaar). Sinds anderhalf jaar woon in samen met mijn man Daniël in Haarlem. We zijn hier komen wonen omdat we hier een huis vonden, maar nu we hier wonen willen we hier niet meer weg. We wonen in Parkwijk, een wijk in Haarlem-Oost die vanaf 2014 helemaal vernieuwd zal worden. Dat betekent dat we ons huis binnenkort moeten verlaten en op zoek zijn naar iets nieuws, in Haarlem natuurlijk. Ik heb bijna mijn hele jeugd doorgebracht in de Haarlemmermeer. Door het lidmaatschap van ons gezin bij de Petrakerk in Heemstede en diens betrokkenheid bij de organisatie Geloven in de Stad, kom ik al vanaf mijn tienerjaren regelmatig in Haarlem. Nu ik zelf in Haarlem woon ga ik met veel plezier naar de Wilhelminakerk in het centrum van Haarlem. 

Wat doe je in het dagelijks leven?

De komende jaren ben ik nog aan het studeren. Ik hoop dit jaar mijn bachelor theologie af te ronden en door te gaan met een master binnen de theologie. Naast mijn studie ben ik dit jaar ook druk met een lerarenopleiding om godsdienstdocent te worden in het middelbaar onderwijs. In de weinige vrije tijd die dan overblijft, vind ik het heerlijk om te sporten en me in te zetten voor mijn naaste: zo leid ik SuperWoman, een club voor tienermeiden van 12-15 jaar. Daar komen thema’s als zelfbeeld, sociale relaties, talentontwikkeling en seksualiteit aan bod. De methodiek komt van de jongerenwelzijnsorganisatie Youth for Christ. 

Waarom de ChristenUnie?

Ik vind het belangrijk om op alle vlakken van mijn leven aan mijn christelijke identiteit vast te houden, zo ook in de politiek. Dat de ChristenUnie de bijbel als uitgangspunt neemt en in praktijk wil brengen in het besturen van ons land spreekt mij enorm aan.

Als burgemeester van Haarlem zou ik....

… een manier willen zoeken om door de bezuinigingen heen genoeg hulp te blijven bieden aan de mensen die dat nodig hebben. Daarbij vind ik het belangrijk om mensen aan te spreken op hun verantwoordelijkheid voor elkaar. Ik ben blij dat ik met mijn weinige ervaring deze enorme verantwoordelijkheid niet hoef te dragen, en daarom wens ik de huidige en toekomstige burgemeester(s) veel zegen en wijsheid toe!

Mooi(ste) aan Haarlem?

Haarlem heeft alles! Naast een mooie binnenstad en de natuur om Haarlem heen, ben ik ook snel in Amsterdam voor mijn studie

Favoriet(en)

Boek:

Helaas kan ik naast de literatuur voor mijn studie weinig andere boeken lezen, maar als het er een keer van komt lees ik van alles. De boeken van Khaled Hoesseini hebben me in het bijzonder aangesproken.

Film:

Graag! Liefst één die ik na drie keer zien pas helemaal begrijp.

Muziek: Naast de christelijke muziek die ik luister, kan ik genieten van Nederlandse artiesten, zoals Room Eleven, Schradinova en Wouter Hamel.
Hobby: Ik houd van koken en ben sinds kort fanatiek aan het haken.