Bart Steenbergen

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2014

Wie ben je?

Mijn naam is Bart Steenbergen. Ik ben 41 jaar geleden geboren. Ik woon met mijn lieftallige echtgenote en drie dochters (van 5, 7 en 10 jaar) aan de Middenweg (Haarlem-Noord, randje Bomenbuurt). In 2005 zijn we vanuit Amsterdam naar Haarlem verhuisd (en dachten – hoe naïef – de enigen te zijn). Inmiddels voelen we ons helemaal thuis in Haarlem en genieten we volop van de duinen, het strand en de zee.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben werkzaam bij de Sociale Verzekeringsbank in Amstelveen op de afdeling Informatiemanagement als Adviseur Organisatie en Informatie. Dit houdt in dat ik met mijn collega’s ervoor zorg dat alle wijzigingen die vanuit Den Haag worden bedacht voor de sociale zekerheid (bijvoorbeeld de stapsgewijze verhoging van de AOW-leeftijd) ook praktisch kunnen worden uitgevoerd met hulp van processen en systemen.

Waarom de ChristenUnie?

De ChristenUnie is mijn partij omdat ik geloof in Nederland én Haarlem. Vanuit mijn geloof wil ik graag meewerken aan een samenleving waarin mensen oog hebben voor elkaar, de zwakke niet in de verdrukking komt en niemand buiten de boot valt. Het hoofd in de hemel, de voeten in de klei en de handen uit de mouwen. Ik vind het stoer hoe de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie constructief meewerkt aan het sluiten van akkoorden met de regering.

Als burgemeester van Haarlem zou ik....

…degene die het plan heeft bedacht van het plaatsen van bloembakken in de Amsterdamsevaart, de bakken persoonlijk laten verwijderen. Verder zou ik zorgen voor een échte ringweg rond de stad (of is dat misschien mijn Amsterdam-verleden…). De Waarderbrug wordt gelukkig alweer tweerichtingsverkeer, maar ik zou in ieder geval werk maken van het verbeteren van de bereikbaarheid en ‘doorkruisbaarheid’ van de stad.

Mooi(ste) aan Haarlem?

Het Corrie ten Boomhuis. Ik werk hier al een tijd als gids en het blijft bijzonder om hier te zijn en mensen uit de hele wereld rond te leiden en het verhaal te delen over deze bijzondere vrouw en haar familie. Kom vooral eens langs!

Favoriet(en)

Boek:

Het gewijde dagboek van Adrian Plass (Adrian Plass), In zijn voetspoor (C.M. Sheldon)

Film:

Lord of the rings, Braveheart

Muziek:

Iron & wine, Glen Hansard, Porcupine Tree

Hobby: Hardlopen, bloggen