Daniel van Beek

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2014

Wie ben je?

Ik ben Daniël van Beek, 29 jaar oud en getrouwd met Suzanne. We wonen sinds drie jaar in Haarlem (Schalkwijk), een mooie multiculturele wijk, waar we veel leuke contacten met buren hebben. Ook Haarlem zelf bevalt ons erg goed!

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk voor twee kerken, de Wilhelminakerk  in Haarlem en de Petrakerk in Heemstede. Voor beide kerken werk ik als missionair werker en doe ik mijn best om de mensen uit de kerk te helpen om gericht te zijn op hun omgeving die niet naar de kerk gaat. In onze eigen wijk (voor mij niet mijn werk, maar mijn leven) doen we dat bijvoorbeeld door buurtmaaltijden te hebben, contacten te leggen, mensen te helpen die hulp nodig hebben en momenteel een Bijbelstudie, met iemand die op zoek is naar God. Daarnaast doe ik in de Petrakerk nog jongerenwerk: activiteiten, toerusting en contact met jongeren.

Naast mijn werk probeer ik, samen met Suzanne, tijd vrij te houden voor buren, familie en vrienden. Ik ben een 'sociaal dier' en van al die contacten geniet ik enorm! Daarnaast pak ik ook graag mijn rust en wandel ik graag hier in de omgeving, kijk ik een film of sport ik. Oké, die laatste activiteit is meer een voornemen, dan dat het er echt van komt...

Waarom de ChristenUnie?

Daar kan ik niet zo heel veel aan doen. Welke stemwijzer ik ook maar invul, ChristenUnie staat altijd bovenaan. Ik kan me erg goed vinden in de standpunten. De ChristenUnie is gericht op samen leven op een manier die ruimte geeft aan mensen, maar die ook ruimte geeft aan zorg voor elkaar en de wereld waar we leven. Het is een partij die gericht is op een sociale en duurzame samenleving. Daar herken ik mezelf in.

Als burgemeester van Haarlem zou ik....

Dat is best een lastige vraag. Ik zou het waarschijnlijk niet zo goed doen als de huidige burgemeester of mensen die deze functie als ambitie hebben. Maar als ik burgemeester zou zijn, dan zou ik focussen op het wij-gevoel. Haarlem is een stad die we samen bouwen. Met polarisatie bouw je niet zoveel. Natuurlijk sta je wel eens tegenover elkaar, maar je hebt als samenleving een gemeenschappelijk doel. Vanuit die houding zou ik werken aan verbinding, samenwerking waar het kan en een luisterhouding naar elkaar, waarbij niet alleen grote partijen en de top van organisaties gehoord worden, maar ook mensen uit de praktijk.

Mooi(ste) aan Haarlem?

De mensen en de sfeer. Bij mensen denk ik aan al die verschillende mensen die ik in de afgelopen jaren heb leren kennen. Wat een diversiteit! Aan de sfeer denk ik aan de historische (en huidige) binnenstad, het Spaarne en de natuur er omheen. Hoe mooi is dat! Ook al weet ik zelf maar bar weinig over de geschiedenis, toch proef ik er wat van als ik in het centrum loop. En als natuurliefhebber geniet ik van het Spaarne en de omliggende natuur. Schitterend!

Favoriet(en)

Boek:

De Bijbel (verschillende auteurs), de Schaduw van de Wind (Carlos Ruiz Zafon) en No Compromise (Melody Green)

Film: Into the Wild
Muziek:

Burlap to Cashmere, Keith Getty, Israel Houghton, Achor (Josh White)

Hobby: Optrekken met mensen om me heen, vogels kijken, zingen, eten, spreekbeurten.