Dick van Heun

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2014

Wie ben je?

Ik ben Dick van Heun, 80 jaar en al 7 jaar na het overlijden van mijn vrouw alleen verder gaande. Ik geniet nog steeds een goede gezondheid en mag nog veel activiteiten ondernemen. Ik ben jarenlang boekhouder geweest en sedert 1979 lid van de voorganger van de ChristenUnie (RPF). Van 1980 tot 2003 heb ik in het bestuur van de RPF gezeten en actief meegewerkt. Nadat mijn vrouw al enkele jaren ziek was en ik dus mantelzorger ben ik gestopt hiermee. En nu kan ik nog heel enthousiast meedoen binnen de ChristenUnie.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In de tijd van de ziekte van mijn vrouw die een zeer progressieve vorm van reumatoïde artritis had, heb ik in 2002 het initiatief genomen een platform belangenbehartiging mantelzorgers op te zetten. Hierbij ben ik van vele kanten geholpen en nog altijd ben ik voor dit platform en dus voor de mantelzorgers het aanspreekpunt in de regio, en fungeer ik als voorzitter-initiatiefnemer.

Daarnaast heb ik fiscale en financiële kennis. Dit gebruik ik graag in de praktijk, en wel speciaal voor mantelzorgers. Er wordt nog weleens een beroep op mij gedaan om te ondersteunen bij administratie.

Ik zit in een aantal commissies/werkgroepen speciaal voor mantelzorgers, en ben nog lid van een WMO-raad in de omgeving.

In mijn kerk doe ik ook nog een aantal activiteiten. Zo ben ik penningmeester voor het Sonrise -kernteam en doe ik de controle van de financiën.

Waarom de ChristenUnie?

Om vanuit het christelijk geloof in de praktijk bezig te zijn. Ik hoop dat wij een raadzetel mogen gaan bezetten, zodat ook ons geluid kan worden gehoord.

Als burgemeester van Haarlem zou ik....

Met mijn boekhoudkundige ervaring achter de schermen willen kijken wat er wel en niet goed gaat en zo nodig corrigeren en aanvullen en goed zorgen voor alle inwoners zorgen en wel speciaal voor de kwetsbare inwoners, maar ook voor de mantelzorgers. Velen zijn overbelast zonder dat de omgeving het weet, en zullen het met de nieuwe regels wellicht financieel heel moeilijk krijgen.

Mooi(ste) aan Haarlem?

Ik ben geen geboren Haarlemmer, maar woon hier sedert augustus 1947, en Haarlem vind ik een uitstekende stad voor allerlei bezoeken ,zoals musea, muziek etc. Verder is er in de omgeving heel veel moois te zien als duinen en zee en ook op de fiets ben je zo buiten Haarlem, waar het heel mooi is aan weiland, water, dus het open veld.

Favoriet(en)
Ik lees bijna geen boeken, maar wel heel veel digitale nieuwsbrieven om bij te blijven, bovendien vind ik het heerlijk om zondags 2 x naar de kerk te gaan om Gods Woord te horen en hem de lof te brengen.