Els Booms-van der Meer

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2014

Wie ben je?

Mijn naam is Els Booms – van der Meer. Ik ben getrouwd met Ronald Booms en moeder van 2 dochters.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk als manager bij het Leger des Heils Noord Holland. Ik ben verantwoordelijk voor de gezinscoaches en maatschappelijk werkers. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de opvang van jongeren (16-24 jr) in Alkmaar en Den Helder en ben ik verantwoordelijk voor  een aantal buurtsteunpunten.

Als Leger des Heils zetten wij ons vooral in voor mensen in nood, de onderkant van de samenleving en voor diegenen waar geen hulp voor is. Ons doel is om ieder mens te ondersteunen zodat zij hun leven op orde kunnen krijgen en tot ontplooiing kunnen komen.

Ik ben lid van Pinkstergemeente Immanuel in de Medanstraat, Haarlem Noord. Mijn aandachtsgebied in de oudstenraad is evangelisatie en missionaire activiteiten.

Waarom de ChristenUnie?

Ik ben lid van de ChristenUnie omdat de ChristenUnie een partij is in Jezus gelooft en die de Bijbel hanteert als het handboek voor het leven. Als christen doe ik hetzelfde. Ik vind het  belangrijk om mij te laten leiden door de wil van God en te leven vanuit Zijn kracht. Hij vult mij met liefde om anderen te kunnen dienen.

Als burgemeester van Haarlem zou ik....

…op een innovatieve manier ervoor zorgen dat er met minder geld (onvermijdelijk) toch voldoende  zorg voor de burgers  gegeven blijft worden.  Aangezien er een verschuiving plaats gaat vinden van intramurale voorzieningen (bejaardenhuizen, verzorgingshuizen, psychiatrische opvang, enz) naar het langer thuis blijven wonen is het belangrijk dat er voldoende voorzieningen zijn om dit mogelijk te maken. Er zal meer dagopvang moeten komen, meer gespecialiseerd vervoer en meer ambulante (thuis)  begeleiding.

Mooi(ste) aan Haarlem?

Haarlem is een gezellige stad met een mooi centrum, er zijn veel monumentale panden, een grote verscheidenheid aan winkels, restaurants en uitgaansmogelijkheden. Ook is Haarlem omgeven door natuur, duinen, strand en zijn er alle sportfaciliteiten.  Dat maakt Haarlem bijzonder.

Favoriet(en)

Boek:

Prediker, een van de Bijbelboeken. Daarnaast lees ik graag boeken waarin andere culturen beschreven worden, zoals De Vliegeraar van Khaled Hosseini (Afganistan).

Film:

Ik hou van films met een boodschap, zoals “Children of a lesser God”, “Pay it foreward” en  “the Color purple”. Ook kijk ik graag naar films met de combinatie actie en romantiek.

Muziek:

Graag luister ik naar opwekkingsmuziek, Hillsong en Israel Houghton.

Hobby: Lezen, films kijken, koken voor groepen en het volgen van Bijbelstudies.