Hester Zoutman-van der Burgh

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2014

Wie ben je?

Ik ben Hester Zoutman, geboren en getogen in Haarlem, een echte “Haarlemse mug”. Ik ken diverse buurten van Haarlem, zoals de Boerhaavewijk, Frans Hals buurt, Zijlweg buurt en Leidsebuurt omdat ik er op enig moment van mijn leven gewoond heb; altijd met veel plezier.

Samen met mijn man en dochter woon ik nu in de Leidsebuurt. Wij houden van verse groenten en fruit en verbouwen daarom op het dak van huis, op de schuur, op het dak van de uitbouwkeuken veel groente. In de tuin hebben we een aantal fruitbomen. 

Ik ben graag druk bezig en raak daarom altijd betrokken bij nieuwe initiatieven en acties op allerlei gebied; nu dus bij de ChristenUnie.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Operations Manager bij de European Evangelical Alliance (EEA). Ik regel veel praktische zaken rondom conferenties en administratie en ben betrokken bij de communicatie en fondsenwerving. Ik werk samen met collega’s in heel Europa.

In mijn “vrije” tijd draag ik de verantwoording voor de organisatie en uitvoering van het Jongerenprogramma van pinksterconferentie Opwekking, het grootste christelijke meerdaagse evenement van Nederland. Ik doe dit met veel passie en betrokkenheid; voor mij is het zo mooi om mensenlevens (met name die van jongeren) te zien veranderen in positieve zin. Ik ben spreker op conferenties, jeugdweekenden en in kerken. Ik sta daarbij altijd versteld over hoe God woorden gebruikt om zijn boodschap over te brengen.

Als ik nog tijd over heb werk ik graag mee aan kleine projecten in Haarlem of in Nederland.

Waarom de ChristenUnie?

De ChristenUnie geeft een positief christelijk geluid en laat zien wat de normen en waarden zijn die passen bij elk mensenleven. De samenleving verlegt steeds weer de grenzen van wat kan, moet kunnen; hierbij vooral gericht op individuele belangen en verlangens. Hierdoor zie ik steeds meer mensen in de knoop raken omdat ze norm die aan hen gesteld wordt niet kunnen halen en zo steeds dieper in de problemen raken. 

Als burgemeester van Haarlem zou ik....

Investeren in maatschappelijk projecten. Ik vind het belangrijk om verspilling (van geld en goederen) tegen te gaan, mensen te leren hoe ze kunnen besparen door slim inkopen, ruilhandel en gebruik te maken van elkaars talenten. Bijvoorbeeld als buren elkaar te helpen met klussen, koken, banden plakken of iets dergelijks.

Mooi(ste) aan Haarlem?

Haarlem is voor mij de meeste centrale stad van Nederland; je bent snel bij het strand, snel in het midden van het land, bij pretparken. Maar het liefst ben ik in Haarlem vanwege de fijne binnenstad, met winkels en mooie gebouwen. Twee Bavo’s, het Houtpark; ik vind het altijd leuk om te bedenken dat Napoleon daar ook gelopen heeft. 

Favoriet(en)

Boek:

Mijn favoriete boek is nog steeds de Bijbel, omdat er zoveel in te ontdekken valt. Ik ben nog steeds niet uitgelezen in dat boek!
Film: Ik hou van film kijken; een mooi film vind ik Chocolat en Autumn in New York; er zijn zoveel mooie films :)
Muziek: Ik ben erg gek op de muziek van Delirious en Martin Smith (leadzanger van Delirous); seculier luister ik graag naar Coldplay
Hobby: Ik heb geen uitgesproken hobby’s. Ik vind creatief bezig zijn wel leuk, maar dat uit zich op vele verschillende manieren (koken, naaien, knutselen)