Jaco van Buren

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2014

Wie ben je?

Ik ben Jaco van Buren. Ik ben getrouwd, en ik heb drie kinderen in de leeftijd tussen 9 en 2 jaar. Na 14 jaar in het Garenkokerskwartier gewoond te hebben, zijn we pas verhuisd naar iets meer Haarlem-Noord. Ik ben destijds in Haarlem terecht gekomen voor een studie aan de HTS, en al gauw was zo verknocht aan Haarlem dat ik er niet meer ben weggegaan. Een prachtige stad, aan de rand van de duinen!

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk vier dagen in de week als DMS consultant bij Ricoh. Dat doe ik met veel plezier, en dat werk brengt mij over de vloer bij veel verschillende soorten klanten: van ziekenhuizen tot overheden, dienstverlenende sector tot industrie. Interessant om zo overal wat op te pikken!

Daarnaast vraagt een gezin met drie jonge kinderen de nodige tijd en aandacht. Ook ben ik lid van de kerkenraad in mijn gemeente. En het nieuwe huis is nog lang niet af...

Daarnaast vindt ik het belangrijk om iets met mijn geloof te doen. Daarom ben ik een flink aantal jaren betrokken geweest bij de organisatie van Sonrise in onze gemeente, en heb ik voor deze verkiezingen deel uitgemaakt van de selectiecommissie van de ChristenUnie Haarlem en omgeving.

Waarom de ChristenUnie?

Ik wil graag vanuit mijn geloof praktisch bezig zijn op diverse manieren. Dat houd voor mij ook in dat ik lid ben van de ChristenUnie, omdat dit een voluit christelijke partij is, die staat voor haar principes, en er ook toe doet. Juist ook in onze buitenkerkelijke stad is de lokale politiek een mooie manier om het geloof relevant en zichtbaar te maken.

Als burgemeester van Haarlem zou ik....

Hahaha, die ambitie heb ik helemaal niet! Maar stel dat: dan zou ik graag aanspreekbaar en toegankelijk willen zijn, betrokken bij de mensen in de stad. Iemand die verbinding legt tussen verschillende bevolkingsgroepen in Haarlem. Die opkomt voor hen die dat nodig hebben.

Mooi(ste) aan Haarlem?

Dat is een lastige vraag! Haarlem heeft veel moois te bieden: het centrum met bijvoorbeeld de Heiliglanden, de Bavo, leuke winkeltjes. Maar ook mooie natuur aan de rand van Haarlem: de Kennemerduinen, Elswout, etc. Wel is het jammer dat Haarlem zelf zo versteend is en er weinig groen in de stad is. Ook bij alle nieuwbouwprojecten wordt de grond zo optimaal mogelijk gebruikt voor bebouwing en is er geen lucht en ruimte tussen (groen, dus).

Favoriet(en)

Boek:

Ik lees graag en veel. Ik heb niet echt een favoriet boek. Ik heb gisteren 'Wat is de Wat' van Dave Eggers uitgelezen; een indrukwekkend boek over een vluchtelingenjongen uit Darfur.

Film:

Ik kijk weinig films. Dat is eigenlijk best jammer, want er is zoveel moois! Erg beklemmend vond ik bijvoorbeeld Hotel Rwanda.

Muziek: Ik luister heel graag naar muziek. Dat kan zoveel emotie en sfeer oproepen! Ik heb een brede muzieksmaak, maar om een naam te noemen van toch wel mijn favoriete band, dan is dat Over the Rhine
Hobby: Lezen, koken, eten met vrienden, muziek luisteren etc.