Marjet Lutgerink-Invernizzi

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2014

Wie ben je?

Ik ben Marjet Lutgerink-Invernizzi, 54 jaar, al 32 jaar gelukkig getrouwd met Ben, ook 54, hij is bedrijfsarts. Wij hebben vier geweldige kinderen: twee dochters en twee zoons en bovendien nog twee leuke schoonzoons, want onze dochters zijn allebei getrouwd. Onze zoons wonen nog thuis. Onze oudste dochter en haar man hebben een dochtertje, zij is nu ruim een half jaar, dus mijn man en ik zijn sinds kort ook een hele trotse opa en oma.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik heb geen betaalde baan, maar ben actief betrokken in onze kerk: Shelter – Haarlem. Ik heb tien jaar een vrouwengroep geleid, nu leid ik een gebedsteam en ik ben mentor voor een aantal mensen. Verder heb ik meerdere boeken geredigeerd. Mijn man Ben en ik maken al jaren liedjes, vroeger voor volwassenen en nu vooral voor kinderen en we hebben als gezin ook een band waarmee we in het kinderwerk muzikale ondersteuning geven. In 2012 hebben we zelf een CD opgenomen met kinderliedjes. En sinds dit jaar pas ik een dag per week op op onze kleindochter.

Waarom de ChristenUnie?

Ik ben al lid vanaf 2002. Eerst meer op de achtergrond, maar sinds ik een aantal jaren secretaris ben geweest van de kiesvereniging Haarlem ben ik wat meer actief betrokken geraakt bij de partij.

Ik vind het enorm belangrijk dat christenen vertegenwoordigd zijn op plekken in de maatschappij, zodat ze een positieve invloed uit kunnen oefenen. Ik zie mijn eigen bijdrage daarin vooral op het gebied van het coachen van anderen, zodat zij hun kwaliteiten ontdekken en die in kunnen zetten en zelf ook sterker in het leven komen te staan. Voor mij is de ChristenUnie de enige partij waar ik volledig achter kan staan en waar ik trots op ben, omdat men zich altijd constructief opstelt.

Als burgemeester van Haarlem zou ik....

Dat laat ik graag aan anderen over, maar ik zou zelf in ieder geval veel waarde hechten aan integriteit en opstaan tegen onrechtvaardigheid.

Mooi(ste) aan Haarlem?

Haarlem heeft het allemaal: een mooie oude binnenstad, leuke terrasjes, bijzondere hofjes, goede fietspaden, het unieke Spaarne. Maar wat ik het mooiste aan Haarlem vind, is de ligging. Alles is op fietsafstand, winkels, scholen, maar vooral: de duinen, het strand en de zee! Daar kan geen andere plek tegenop. 

Favoriet(en)

Boek:

Op dit moment: De Uitnodiging
Film: De nieuwe wildernis – pas gezien, over de prachtige natuur die nog in Nederland te vinden is.
Muziek:

Martin Smith, voorheen van de band Delirious? en Kim Walker van de band Jesus Culture zijn mijn favorieten.

Hobby: Ik ben graag creatief bezig. Met lapjes, wol, papier, van alles. Ook op taalgebied ben ik graag creatief, zowel bij het redigeren als bij het schrijven van liedteksten. Tuinieren vind ik ook erg ontspannend.