Nathalie van Leeuwen-Bockhoudt

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2014

Wie ben je?

Ik ben Nathalie Bockhoudt, 42 jaar en getrouwd met Lex. We hebben samen 3 kinderen, Ana, Lucia en Miguel.

Ik woon mij hele leven al in Haarlem, en ben dus een echte Haarlemse mug. Ik ben geboren in Schalkwijk, en heb daar 19 jaar gewoond, daarna ben ik op kamers gaan wonen in de nieuwe wijk tegen het Spaarne aan, achter de eerste grasdakwoningen van Haarlem. Daarna hebben we 8 jaar in het centrum gewoond en nu wonen we al weer 10 jaar in Haarlem Noord in een heel mooi authentiek huis aan de Rijksstraatweg. Een mooie buurt, het oude Schoten, wat aanvoelt als een gezellig dorp. Dus vele delen van Haarlem heb ik wel gezien.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk al 20 jaar in het vastgoed en heb daarbij de vele facetten van het vastgoed bekeken, vanuit de makelaar, vanuit de eigenaar, vanuit de adviseur etc. Ik werk nu fulltime bij een ontwikkelaar belegger en ben verantwoordelijk voor de technische uitwerking en realisatie van projecten die wij in eigen beheer uitvoeren. Wij realiseren nu 3 hotels in Amsterdam. Daarnaast ben ik nog juf bij de kinderen van de Coolkids, tijdens de kerkdiensten en ben ik bestuurslid bij GIDS, een beweging die het evangelie in Haarlem en omgeving weer wil laten klinken.

Waarom de ChristenUnie?

De ChristenUnie is een partij die nog staat voor de normen en waarden die ik onmisbaar vind voor een goed functionerende maatschappij. Normen en waarden die ervoor zorgen dat we omkijken naar onze naasten en dit niet uit eigen belang doen, maar vanuit een groter plan, namelijk Gods plan.

Regels kan je overal voor gebruiken, maar als de mensen weer willen handelen vanuit de juiste normen en waarden, zijn regels vaak niet meer nodig. Is een utopie, maar ik vind wel dat dit belangrijk is om na te streven. Voor mij is de ChristenUnie de enige partij die zich nog duidelijk onderscheid in de politiek.

Als burgemeester van Haarlem zou ik....

De stad financieel gezond maken,

De mensen meer betrekken bij elkaar, opdat er meer begrip bestaat voor elkaars overtuigingen.

Meer zorg voor diegenen die alleen zijn en hulp nodig hebben. 

Mooi(ste) aan Haarlem?

De historische gebouwen in het centrum en daar doorheen het Spaarne als een lang lint.

De sfeer is vrijwel overal goed en het aanbod aan winkels, cultuur en kunst is prima. 

Favoriet(en)
Uitgaan met het gezin en vrienden. Lekker winkelen of naar het strand of het bos. Of genieten van een goeie film thuis op de bank.