Rosa Barth-van den Boom

Interview kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen maart 2014

Wie ben je?

Mijn naam is Rosa Barth – van den Boom (1991) en ik woon samen met mijn man Arjo Barth en ons dochtertje Jasmijn in het Rozenprieel. Ik ben geboren in de Transvaalbuurt en groeide op in de Vogelenbuurt. Sinds 2014 wonen we in het Rozenprieel. Mijn schooltijd bracht ik door op de Koningin Emmaschool en het Mendelcollege. Daarna studeerde ik Onderwijskundige Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, waar ik afstudeerde op intergenerationeel leren.

Sinds 2014 ben ik actief voor de ChristenUnie en vertegenwoordig ik onze fractie in de raadscommissie Samenleving

Wat doe je in het dagelijks leven?

Als pas afgestudeerde ben ik bezig mijn eigen bedrijf “De Generatieverbinder” aan het opbouwen. In de nabije toekomst zou ik dolgraag promotieonderzoek willen doen binnen het thema generatieleren. Verder besteed ik ontzettend veel liefde en tijd aan mijn gezin. In november 2017 verwachten we ons tweede kindje.

Binnen het kerkennetwerk in Haarlem ben ik samen met mijn man projectleider in het opstarten van een nieuwe community in het Rozenprieel, Sonroos. Samen met de kerken en de buurt doen we activiteiten om de sociale cohesie in de buurt te vergroten en om eenzaamheid te bestrijden.

Waarom de ChristenUnie?

In de ChristenUnie is een partij die actief opkomt voor het leven en sociale samenhang creëert in de maatschappij. Vooral de speerpunten ‘waardig ouder worden’, ‘sterke gezinnen’ en ‘zorg voor de schepping’ vind ik fantastisch. Ik geloof in een maatschappij waarin iedere generatie gewaardeerd wordt en meedoet. Ik geloof in het ondersteunen van gezinnen, omdat daar de maatschappij van morgen wordt gebouwd. Kinderen hebben stabiliteit en stevige relaties met volwassenen nodig om de toekomst het hoofd te bieden. Ik geloof in goede zorg voor het milieu, omdat we haar vitaliteit nodig hebben om zelf te bestaan.

Bij de ChristenUnie vind ik een prachtige mix van standpunten waar veel mensen zich in kunnen vinden. De ChristenUnie is in staat mensen te verbinden die niet over ieder onderwerp hetzelfde denken. Dát is de kracht van de ChristenUnie!

Als burgemeester van Haarlem zou ik....

Bouwen aan saamhorigheid in de gemeenteraad. Het blijkt een uitdaging te zijn om constructief de dialoog aan te gaan en om sámen te zoeken naar het beste voor de stad. Hier valt veel winst te behalen.

Groen creëren in de stad. Haarlem is een van de meest versteende steden in de Randstad. Laat Haarlem een plek zijn waar groot en klein ravotten in de natuur, waar groene school- en speelpleinen zijn en waar we genieten van een schone groene omgeving.

Zorgen voor een betere toegankelijkheid in het sociaal domein. Er zijn veel potjes waar minima een beroep op kunnen doen, alleen ziet men door de bomen het bos niet meer. Het zou goed zijn om regels te versoepelen en om de weg tot voorzieningen te vergemakkelijken. Laten we die paarse krokodil goed aanpakken!

Mooi(ste) aan Haarlem?

De binnenstad! Ik fiets er graag doorheen en geniet van de authentieke panden. Op rustige dagen hang ik de toerist uit door er te wandelen en stil te staan bij oude geveltjes, hofjes en de toeristenbordjes. Tip: loop eens door de Grote Houtstraat en kijk alleen omhoog bóven de winkeletalages ;-)

Favoriet(en)

Boek:

Geen. Als ik lees, lees ik de Bijbel. Ik zou graag boeken lezen, maar kom er niet aan toe door alle stukken die ik lees voor commissievergaderingen en voor mijn studie/werk.

Film:

We worden erg gelukkig van animatiefilms. Fan zijn we bijvoorbeeld van Zootropolis en Finding Dory. Er zijn ook wat klassiekers waar ik altijd blij van word, zoals la vita é bella en être et avoir.

Muziek: Ik speel gitaar en mijn man piano. We spelen graag christelijke nummers. Op Spotify luister ik graag folk, latin of reggae of christelijke artiesten, zoals Chris Tomlin, Hanne de Vries, Kari Jobe, Laura Hackett, Phil Wickham en Brooke Fraser.
Hobby: Tuinieren, voetbal, hardlopen, fietsen, kamperen