Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief - 6 april 2018

Beste leden en vrienden,

De ChristenUnie is ook de komende vier jaar weer vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Haarlem! In deze nieuwsbrief leest u alles over de verkiezingsuitslag en de eerste stappen die inmiddels in de gemeenteraad zijn gezet voor de vorming van een nieuwe coalitie. Wij willen u hartelijk bedanken voor uw steun in de afgelopen campagneweken en uw stem.

Als bestuur willen wij vast bekendmaken dat wij op 23 april 2018 onze voorjaars ledenvergadering zullen houden. Vanwege de drukte rond de verkiezingen was deze uitgesteld, maar wij hopen dat u met velen zult komen.

De locatie waar deze gehouden zal worden is: Protestantse gemeente Immanuelkerk, Van Egmondstraat 5 in Haarlem Noord.  Aanvang 20.00 uur.

Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Verder zal de ChristenUnie weer aanwezig zijn bij de gezamenlijke kerkdienst van Geloven in de Stad op zondag 22 april aanstaande. Wij zoeken nog mensen die mee willen helpen bij de promotiestand voor het werven van nieuwe leden. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@haarlem.christenunie.nl

Met vriendelijke groet,

Peter van der Beek
Secretaris ChristenUnie Haarlem

 

Collegevorming in volgende fase

Na twee gespreksrondes met alle fracties afzonderlijk heeft GroenLinks vanavond bekend gemaakt een volgende “verdiepende verkenningsronde” te starten met PvdA, D66 en CDA. ChristenUnie-raadslid Frank Visser: “Gezien de uitslag van de verkiezingen is dit een voor de hand liggende keuze. Met 24 zetels hebben deze partijen een ruime meerderheid en de samenwerking tussen deze partijen is de afgelopen periode op de meeste onderwerpen ook goed geweest. Wel ziet de ChristenUnie ook andere opties die kunnen leiden tot een sociaal en duurzaam akkoord voor Haarlem.”
Lees verder

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Woensdag 29 maart is de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Twee van de 39 zetels zijn nog leeg. Een nieuw raadslid van GroenLinks is net bevallen en bij Trots Haarlem moeten nog wat formaliteiten worden gedaan voor het nieuwe raadslid nu de kandidaat die met voorkeurstemmen is gekozen ervoor heeft gekozen de zetel niet in te nemen.
Lees verder

Definitieve uitslag verkiezingen bekend

Het centraal stembureau Haarlem heeft op vrijdag 23 maart 2018 om 10.00 uur de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De ChristenUnie heeft definitief een zetel. GroenLinks heeft ten opzichte van de voorlopige uitslag een extra restzetel gekregen. De SP krijgt hierdoor niet 3 maar 2 zetels.
Lees verder

Voorlopige uitslag: ChristenUnie met 1791 stemmen opnieuw in de Haarlemse raad!

Na een avond lang wachten werd woensdag vlak voor middernacht de voorlopige uitslag bekend. GroenLinks is de grote winnaar in Haarlem (van 5 naar 8) en D66 de grote verliezer (van 9 naar 5). Ook de SP en Actiepartij verliezen waarschijnlijk een zetel. Andere winnaars waren de lokale partijen Trots Haarlem, Jouw Haarlem en Hart voor Haarlem die ieder een zetel wonnen. VVD en CDA wonnen beiden enkele honderden stemmen maar geen extra zetel en de PvdA bleef gelijk tegen de landelijke trend in. OPHaarlem verloor enkele honderden stemmen maar behoudt 2 zetels. Voor de ChristenUnie bleef het lang spannend. Uiteindelijk hebben we weer een zetel gehaald, met meer stemmen dan in 2014.
Lees verder

Gebedspunten ChristenUnie Haarlem april 2018

  • Dank voor de mooie verkiezingsuitslag voor de ChristenUnie in Haarlem en voor de mooie uitslag elders in de provincie waardoor de ChristenUnie voor het eerst vertegenwoordigd is in de gemeenteraad van onder meer Amsterdam en Hoorn.
  • Bid voor de partijen die nu gaan onderhandelen voor het vormen van een coalitie. Er liggen grote opgaven voor woningbouw, bereikbaarheid, onderwijs en de zorg. Het gaat weliswaar beter met de economie maar de lijst met wensen van alle partijen is veel groter dan het budget en de schuld van de stad is weliswaar omlaag gegaan maar nog steeds hoog. Bid dat de goede keuzes worden gemaakt.
  • Bid voor de nieuwe fractie van de ChristenUnie. Er zullen de komende weken een aantal nieuwe schaduwraadsleden worden geinstalleerd en worden ingewerkt. Bid voor zegen op hun werk.

 

Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op Facebookfooter-rechts