Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Nieuwsbrief 7 maart 2017 Campagne-editie

Beste leden en vrienden,

We hebben nog 8 dagen om campagne te voeren. Elke stem telt!

Woensdagavond komt oud minister Eimert van Middelkoop naar Haarlem. Zaterdagochtend komt één van de campagnebussen van de ChristenUnie met een promotieteam naar Haarlem met onder andere kandidaat Don Ceder (nr. 7) en onze Haarlemse kandidaat Frank Visser (nr. 38)

U kunt ons deze laatste campagne week helpen door:

 • zaterdag te helpen bij onze promotiekraam in de binnenstad (aanmelden kan via info@haarlem.christenunie.nl, vermeld uw naam en telefoonnummer en de tijdsperiode dat u beschikbaar bent tussen 9.30 en 17 uur)
 • berichten van de ChristenUnie op sociale media te delen
 • met mensen die u tegenkomt over uw steun voor de ChristenUnie te spreken.
 • één van de twee onderstaande voorbeeld e-mails door te sturen naar familie, vrienden en kennissen. Pas de teksten gerust aan zodat het uw persoonlijke tekst is.

Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact met Frank Visser op via info@frankvisser.nl of 06-54654291. Alvast bedankt voor uw steun!

Met vriendelijke groet,

 

Fred Drenth
Voorzitter ChristenUnie Haarlem

 

Voorbeeldmail 1: Mijn stem gaat naar de ChristenUnie omdat...

Woensdag 15 maart kun je je stem uitbrengen voor de Tweede Kamer. Laat je stem niet verloren gaan, want elke stem kan het verschil maken.

Mijn stem gaat naar de ChristenUnie omdat:

 • De ChristenUnie staat voor een hoopvolle toekomst voor onze (klein)kinderen, door te investeren in gezinnen, onderwijs en zorg. In de stad én in de regio.
 • De ChristenUnie zich sterk maakt voor een samenleving waarin ieder leven meetelt. Vanaf het allereerste begin tot allerlaatste eind. Daarom investeert de ChristenUnie bijvoorbeeld in zorg voor het ongeboren leven, ouderen, gehandicapten, chronisch zieken of mensen met Downsyndroom.
 • De ChristenUnie voor een samenleving gaat waarin mensen de vrijheid hebben om vanuit hun geloof te leven. Zodat mensen zich vanuit hun diepste overtuigingen kunnen inzetten voor hun werk, buurt of school. Dus staat de ChristenUnie pal voor het bijzonder onderwijs.
 • De ChristenUnie een gezonde schepping wil. De overheid moet samen met ondernemers en burgers werken aan een duurzame toekomst voor onze kinderen. Zo wil de ChristenUnie in één generatie naar een schone energievoorziening.
 • De ChristenUnie wil dat mensen waardig ouder kunnen worden. De ChristenUnie is tegen de plannen voor ‘voltooid leven’. De partij gelooft in de kracht van goede zorg en aandacht voor ouderen in een samenleving die ouderdom steeds minder waardeert.

Een stem op de ChristenUnie is een stem voor een onderscheidend, hoopvol realistisch en voluit christelijk geluid. De ChristenUnie is een partij van christenen voor iedereen.

Mag de ChristenUnie ook op jouw stem rekenen?

Meer weten over standpunten van de ChristenUnie?
Volg de campagne op: http://www.christenunie.nl
Like de ChristenUnie op Facebook: http://www.facebook.com/christenunie

Resultaten van de afgelopen vier jaar
Ook de afgelopen jaren mocht de ChristenUnie verschil maken op belangrijke thema’s. Klik hier om die resultaten te bekijken.

Recensies van het verkiezingsprogramma
Het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie is uitvoerig gekeurd door verschillende maatschappelijke organisaties. Lees hier wat ze van het verkiezingsprogramma vonden.

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat je gaat stemmen op de ChristenUnie!

Hartelijke groeten,

Voorbeeldmail 2: Stem op een Haarlemse kandidaat

Weet jij al op wie je gaat stemmen? Kies 15 maart een Haarlemmer, stem op Frank Visser van de ChristenUnie ! Omschreven door vakblad OV-magazine als “Enthousiasteling, luis in de pels, visionair en veranderaar ineen. Zet zaken op de agenda die anderen laten liggen”. Dit is precies wat hij nu als gemeenteraadslid in Haarlem al doet: hij zet zich bijvoorbeeld in voor het beter toegankelijk maken van de stad voor gehandicapten, beter openbaar vervoer, meer fietsenstallingen, en betere ondersteuning voor mantelzorgers.

Steun Frank Visser in zijn missie. Stem ChristenUnie, lijst 7, nummer 38 voor:

 • Sneller en frequenter openbaar vervoer
 • Betere ondersteuning voor mantelzorgers en gehandicapten
 • Meer investeren in fietsvoorzieningen
 • Bouw van meer woningen en energieneutraal maken van bestaande woningen

Meer weten over Frank Visser?
Lees het interview op: https://haarlem.christenunie.nl/frankvisser2017
Like ChristenUnie Haarlem op Facebook: http://www.facebook.com/christenuniehaarlem
Meld je aan voor de e-mail nieuwsbrief van ChristenUnie Haarlem: https://haarlem.christenunie.nl/nieuwsbrief

Meer weten over standpunten van de ChristenUnie?
Lees de 5 redenen om ChristenUnie te stemmen: https://www.christenunie.nl/blog/2017/03/15/5-redenen-om-ChristenUnie-te-stemmen
Volg de campagne op: http://www.christenunie.nl
Like de ChristenUnie op Facebook: http://www.facebook.com/christenunie

Bedankt voor het lezen en ik hoop dat je gaat stemmen op de ChristenUnie!

Hartelijke groeten,

Ledenvergadering ChristenUnie Haarlem

U bent van harte uitgenodigd voor de ledenvergadering van ChristenUnie Haarlem op 27 maart aanstaande. Locatie: Goede Herderkerk, Rechthuisstraat 9, Haarlem Noord Tijd: 20.00 uur (zaal open: 19.45...
Lees verder

Debat in Pletterij met oud minister Eimert van Middelkoop

Woensdag 8 maart gaat Eimert van Middelkoop (oud minister van Defensie namens de ChristenUnie) in debat over de toekomst van de NAVO in de Pletterij.
Lees verder
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op Facebookfooter-rechts