Betere informatie bij omleidingen Boerhaavewijk

DSC02682.JPGdonderdag 15 september 2016 22:42

Inwoners van Boerhaavewijk hebben door de werkzaamheden aan de Bernadottelaan een paar maanden lang geen bus richting het station. Zij moeten lopen naar Winkelcentrum Schalkwijk of het Spaarne Gasthuis of eerst met de bus via Meerwijk naar het winkelcentrum en zijn hierdoor langer onderweg. Raadslid Frank Visser: “Ik vind dat de reizigers hierover slecht worden geïnformeerd. Ook is het verbazend dat de bus geen alternatieve route door de wijk volgt”.

Op de website van de gemeente Haarlem staat het volgende een hele tekst met een kaart over omleidingsroutes voor de auto tijdens de werkzaamheden: (https://www.haarlem.nl/bernadottelaan/). Busreizigers komen er echter af met het zinnetje dat buslijnen 3 en 567 via een aangepaste route rijden. Deze aangepaste route is niet op de site terug te vinden en zelfs niet op de site http://www.connexxion.nl/omleidingen-en-storingen. Ook op station Haarlem is nergens informatie te vinden dat buslijn 3 een andere route rijdt op de terugweg. Alleen als je een reis plant op 9292.nl dan staat er aangegeven dat specifieke haltes tijdelijk zijn opgeheven. De ChristenUnie heeft daarom de wethouder gevraagd of de informatie op haarlem.nl en connexxion.nl kan worden aangepast.

De aangepaste route houdt in dat er in één richting, van Schalkwijk richting het station, geen bus komt in Boerhaavewijk en dat de bussen in Meerwijk iets anders rijden. Visser: “Meerwijk blijft hierdoor goed bereikbaar maar Boerhaavewijk niet. En dat terwijl de werkzaamheden niet eens in deze wijk zijn. Ik heb daarom gevraagd of de wethouder dit als regisseur van de bereikbaarheid van de stad acceptabel vindt. De wethouder heeft toegezegd er nog deze week naar te kijken” Volgens de ChristenUnie is er wel degelijk een alternatief voor de route via de Bernadottelaan. “Buslijn 3 kan voor de richting Schalkwijk > station een rondje Floris van Adrichemlaan – Boerhaavelaan rijden? Ik hoop dat Connexxion bereid is dit aan te passen want de situatie duurt nog tot 3 november. Ook wil ik weten of de wethouder bereid in is in het vervolg bij wegwerkzaamheden die over zo’n lange periode gevolgen hebben voor het busvervoer in de stad de raad te informeren bijvoorbeeld bij het Definitief Ontwerp als het om herinrichting gaat.

« Terug

Archief > 2016 > september

Geen berichten gevonden