Gebruiksvriendelijke parkeerregulering antiekmarkt Dreef

IMG_114906-10-2016 18:30 06-10-2016 18:30

Het college komt met een aparte parkeerregeling voor de antiekmarkten aan de Dreef. De ChristenUnie had vragen gesteld naar aanleiding van klachten van de initiatiefneemster van deze succesvolle markt waar vaak bijna 100 kramen staan.

Eerder dit seizoen haakten veel verkopers af door parkeercontroles. Het probleem was dat elke handelaar zelfstandig een parkeerontheffing op kenteken moest aanvragen. Het gevolg was dat sommige handelaren voor het gemak een ontheffing aanvroegen voor alle marktdata waardoor het aantal ontheffingen al snel op was. Andere handelaren konden daardoor geen ontheffing meer krijgen terwijl er nog genoeg plekken waren omdat veel verkopers niet op elke marktdag komen opdagen. De markt loopt de laatste maanden beter omdat er op verzoek van de raadscommissie beheer een tijd niet gehandhaafd is. De initiatiefneemster van de markt wil echter graag een definitieve oplossing.

Zij vroeg daarom deze maand in een brief aan de gemeenteraad of het niet simpeler kan. Zij stelde voor de parkeerontheffing te koppelen aan de huur van een kraam en dus niet op kenteken en zo nodig de betaling via de organisatie van de markt laten lopen. De ChristenUnie heeft aan het college gevraagd of dit voorstel kan worden overgenomen. Vandaag is bekend geworden dat dit inderdaad mogelijk is. Wel zullen de ontheffingen een unieke code krijgen. Hierdoor kan de meldkamer zien dat het om ontheffingen gaat die alleen op de Dreef kunnen worden gebruikt op marktdata. De verdere regie over wie de ontheffing krijgt ligt dan bij de marktorganisator. Raadslid Frank Visser: “Dit is een mooie oplossing. Zo is het voor de marktkooplui praktisch uitvoerbaar en scheelt het voor de gemeente ook veel tijd.”

« Terug