Vragen over herinrichting Cronjé

IMG_5366.JPG13-10-2016 23:04 13-10-2016 23:04

In de gemeenteraad heeft de ChristenUnie mondelinge vragen gesteld over het verdwijnen van een aantal fietsenrekken in de Cronjéstraat.

Voorzitter, ik moest in de krant lezen dat de fietsenrekken in de Cronjé volgende week verdwijnen. Complimenten dat het besproken is met de buurt en met de winkeliersvereniging, maar ik ben er verbaasd over dat het niet besproken is met de gemeenteraad. Het is een college bevoegdheid maar het mag toch bekend zijn dat de inrichting van de Cronjé in deze raad een gevoelig onderwerp is.

Ik heb daarom de volgende vragen:

  1. Waarom heeft de wethouder dit voorstel niet eerst besproken in de commissie beheer of in ieder geval de raad per brief hierover geïnformeerd?
  2. Klopt het dat er niet alleen fietsenrekken worden vervangen door fietsvakken maar ook dat er fietsenrekken sneuvelen ten gunste van plantenbakken en ten gunste van extra autoparkeerplekken en dat fietsers dan maar in de smalle zijstraten hun fiets kwijt moeten?
  3. Vindt de wethouder het terecht dat fietsers die hun fiets correct willen stallen straks verder moeten lopen dan automobilisten die juist extra plekken krijgen?
  4. Welk probleem wil de wethouder oplossen? Er wordt gesproken over overlast van te lang geparkeerde fietsen van buurtbewoners, dat zou een rommelig aanblik geven, maar die fietsen zullen er toch net zo goed staan als er fietsparkeervakken komen in plaats van rekken? Wordt het niet rommeliger want straks heb je met een beetje wind allemaal omgewaaide fietsen in die fietsvakken….
  5. Hoeveel kost dit plan?
  6. Waarom heeft de wethouder er niet voor gekozen om eerst te beginnen met beter te handhaven? Op het stationsplein is het handhaven van foutparkeerders immers succesvol!

« Terug

Archief > 2016 > oktober

Geen berichten gevonden