Besluit stationsplein uitgesteld

DSC02801.JPGdonderdag 12 januari 2017 21:03

Het college wil de natuurstenen op het stationsplein snel vervangen door beton. Steeds repareren van loszittende stenen is namelijk duur terwijl het onderhoud van beton goedkoop is. Het kost echter jaren voordat de investering in beton terugverdiend is terwijl er ondertussen serieuze plannen zijn om het kantorencomplex Beresteijn aan de zuidkant van het plein inclusief de Beyneshal te herontwikkelen. De ChristenUnie heeft daarom gepleit voor een pas op de plaats.

Raadslid Frank Visser: “Wij willen niet dat er opnieuw een half plan wordt gerealiseerd. Liever een goed plan en dan maar accepteren dat het stationsplein een tijdje er nog niet optimaal bij ligt. We moeten daarom eerst weten wanneer de plannen van de projectontwikkelaar die het complex tegenover het station heeft gekocht gerealiseerd gaan worden en welke mogelijkheden er zijn om samen te werken. Als de Beyneshal gesloopt wordt ontstaan er kansen voor een compleet andere inrichting van het stationsplein met een mooi eilandperron waar alle bussen langs kunnen stoppen, ruimte voor een 2e fietsenkelder en voor een mooie gevelwand met stadswoningen.”

De ChristenUnie heeft er ook op gewezen dat er rekening moet worden gehouden met de komst van elektrische bussen en van langere bussen. “Hoe gaan we elektrische bussen straks opladen? Als je dat met inductieplaten wilt doen dan is het handig daar bij het storten van beton al rekening mee te houden. Ook is het busplein nog niet geschikt voor de komst van extra lange bussen, terwijl dat wel in de planning ligt. Als er dan toch beton wordt gestort, maak het plein dan vlak zodat je de inrichting van de busperrons makkelijk kunt wijzigen”

Omdat veel informatie nog moest worden uitgezocht terwijl er in verband met de deadlines voor de aanbesteding geen tijd meer was heeft de raad besloten de opknapbeurt van het stationsplein met tenminste één jaar uit te stellen. Hierdoor is er tijd om te kijken of er een beter plan kan komen dat afgestemd is met de plannen van de projectontwikkelaar.

 

 

« Terug