Actieplan 18-/18+ op weg naar volwassenheid

Rosa Barth-van den Boom-02-p_164x164.jpg17-06-2017 16:03 17-06-2017 16:03

De formele splitsing tussen de Jeugdwet en Wmo zorgt voor nieuwe schotten en een gebrek aan zorgcontinuïteit voor jongeren die 18 jaar worden. Het college heeft daarom een actieplan vastgesteld die moet zorgen voor een continue ondersteuning aan jongeren waar nodig. De commissie samenleving van de gemeenteraad sprak over dit actieplan. De ChristenUnie is blij met dit actieplan maar vindt dat er een betere onderbouwing nodig is.

Schaduwraadslid Rosa Barth-van den Boom in de commissie samenleving:

Voorzitter, ik dank het college voor de uitgebreide analyse van de knelpunten in de overgang van 18- naar 18+ en de uitwerking van een aardige lijst met actiepunten. Hoewel het op het oog stuk voor stuk slimme actiepunten lijken, missen we daarbij een onderbouwing. Ik lees bijvoorbeeld bij het knelpunt zorgmijding onder jongeren dat als actiepunt gekozen is dat zorgaanbieders met alle jongeren vanaf 2018 een toekomstgericht plan maken voordat ze 18 worden. Hoe weten we of dit gaat helpen? Ik mis de beoogde effecten.

Verder mis ik ook de financiële onderbouwing van de maatregelen. In het collegebesluit staat het voorstel om €150.000 beschikbaar te stellen om het plan tot uitvoer te brengen. Wat zijn de kosten per maatregel en hoe weten we of dit bedrag toereikend is?

 

« Terug

Archief > 2017 > juni

Geen berichten gevonden