Inzamelpunten herbruikbare spullen Koningsdag steeds succesvoller

20150427_174335dinsdag 08 mei 2018 17:10

De inzamelpunten voor herbruikbare spullen tijdens Koningsdag waren een groot succes. Dit jaar werd door Spaarnelanden op initiatief van de ChristenUnie voor de derde keer spullen ingezameld na afloop van de vrijmarkten. Er is dit jaar in totaal 5.192,5 kilo aan herbruikbare spullen ingezameld, waaronder kleding, speelgoed, elektrische apparaten, meubels en boeken.

De spullen krijgen een 2e leven via kringloopcentrum de Snuffelmug. Dit jaar konden Haarlemmers hun niet verkochte, herbruikbare spullen van de vrijmarkt inleveren bij een inzamelpunt. In totaal waren er 4 inzamelpunten. In Haarlem Noord op de hoek van de Orionweg/Zaanenlaan, aan het Planetenplein, op de hoek Raamvest/Grote Houtsraat en bij de Stadsschouwburg. Spaarnelanden reed ook rond om herbruikbare spullen en houtafval op te halen.

In 2016 werden voor het eerst herbruikbare spullen ingezameld na afloop van de vrijmarkten. Dit gebeurde naar aanleiding van vragen van de ChristenUnie er de grote hoeveelheden herbruikbare spullen die op straat overbleven na afloop van de vrijmarkt en door Spaarnelanden werden opgehaald als restafval.

« Terug