Lijn 2 moet weer door Slachthuisbuurt

20140908_183431donderdag 28 juni 2018 22:16

Door werkzaamheden aan achtereenvolgens de Teding van Berkhoutstraat en de Nachtzaamstraat in Haarlem Oost rijdt lijn 2 circa 8 maanden niet door de Slachthuisbuurt. Dit blijkt al maanden geleden te zijn afgesproken maar inwoners van de wijk wisten van niets. Verschillende fracties hebben vragen gesteld.

Raadslid Frank Visser: “Wij willen weten waarom gekozen is voor de alternatieve route over de Amsterdamsevaart en hoe het mogelijk is dat reizigers zo laat zijn geïnformeerd. In Haarlem Oost gebruiken veel ouderen de bus en de alternatieve routes zijn nu wel erg ver weg. Waarom rijden de bussen niet gewoon door de Slachthuisbuurt en dan rechtsaf via de Zomervaart richting Parkwijk? Dan zouden veel minder reizigers gedupeerd zijn!”

Volgens de gemeente zou dit niet kunnen omdat deze route een drempel kent en de Zomervaart niet is geasfalteerd. Visser: “Dat is een vreemde redenatie want lijn 2 rijdt op meer plekken over een weg met klinkers zoals in de Velserstraat en de bus rijdt nu ook al over drempels. Wij willen daarom weten hoe dit is verlopen en wat de rol van de gemeente hierin is. De gemeente verwijst namelijk naar Connexxion en naar de provincie, maar volgens wijkraadsleden hebben zij informatie dat het juist de gemeente Haarlem is die de route over de Zomervaart heeft tegengehouden. Als de route over de Zomervaart mogelijk is dan wil de ChristenUnie dat lijn 2 komende week nog via deze route gaat rijden.

« Terug