Reactie ChristenUnie op de kadernota 2018

DSC02735.JPG09-07-2018 09:39 09-07-2018 09:39

Bekijk hier de reactie van de ChristenUnie op de Kadernota (de hoofdlijnen voor de begroting van volgend jaar) met onder andere pleidooi voor terugkeer van het mantelzorgcompliment, vervangen van onleesbare straatnaamborden, aanpakken van de schulden van de stad en bouwen van meer woningen. En dat allemaal in nog geen 50 seconden...😀

Transcript:

De schuld van Haarlem moet omlaag maar er is ook geld nodig voor woningen, voor fietspaden en voor scholen. Daarom kijkt de ChristenUnie kritisch naar elk voorstel dat extra geld kost.

Neem het openen van het Milieuplein op zondag. Dat is niet slim. Salarissen zijn dan dubbel zo hoog. En is 1 ton extra voor evenementen wel nodig?

De ChristenUnie kiest voor goed onderhoud: Wij willen dat er geld komt om de vele onleesbare straatnaamborden te vervangen. De ChristenUnie wil ook dat mantelzorgers in Haarlem weer een mantelzorgcompliment krijgen. Het werk van mantelzorgers verdient waardering en ondersteuning.

We moeten veel woningen bouwen. Er zijn mooie ambities voor meer sociale huurwoningen, voor gasloos bouwen en ondergronds parkeren maar er is onvoldoende geld hiervoor. De wachtlijsten moeten wel omlaag. Daarom willen we meer ruimte bieden voor bouwers om de kosten voor sociale huurwoningen terug te verdienen met koopwoningen.

« Terug

Archief > 2018 > juli

Geen berichten gevonden