Onleesbare straatnaamborden vervangen

20180622_093242 (2)13-07-2018 10:08 13-07-2018 10:08

Onleesbare straatnaamborden moeten zo snel mogelijk worden vervangen. Hiervoor heeft de ChristenUnie gepleit in de gemeenteraad tijdens het debat over de Kadernota. Raadslid Frank Visser: “In sommige wijken is er haast in elke straat wel een onleesbaar bord. Dit kan gevaarlijk zijn als mensen hulpdiensten nodig hebben maar niet weten in welke straat ze zijn. Sommige straatnaamborden in bijvoorbeeld de Indische Buurt hangen er al tientallen jaren en zijn hard aan vervanging toe”.

Een straatnaambord vervangen kost zo’n 80 euro. In totaal heeft Haarlem zo’n 11.000 straatnaamborden. Vervangen kost dus een kleine miljoen euro. Wethouder Snoek (CDA) reageerde in de gemeenteraad dat er inmiddels geld is gevonden om in tien jaar tijd alle straatnaamborden in Haarlem te vervangen. Dit zal waarschijnlijk wijk voor wijk gebeuren.

De ChristenUnie heeft gevraagd de echt onleesbare borden wel zo snel mogelijk te vervangen. De wethouder heeft gereageerd dat inwoners deze borden altijd kunnen melden bij de gemeente via https://www.haarlem.nl/melding-doen-of-vraag-stellen/.

Vanwege de toezegging van de wethouder heeft de ChristenUnie een motie om de straatnaamborden versneld aan te pakken ingetrokken. Frank Visser: “Wij gaan uiteraard wel in de gaten houden of de slechtste borden snel worden aangepakt”.

« Terug

Archief > 2018 > juli

Geen berichten gevonden