Geen gevaarlijke U-turn bij Spaarne Gasthuis

Spaarnde Gasthuis Europaweg entree.jpg10-12-2019 21:11 10-12-2019 21:11

Het nieuwe Spaarne Gasthuis krijgt de hoofdentree aan de Europaweg. Hier komt een nieuwe bushalte voor R-Net. In de plannen is nu echter ineens ook een gevaarlijke auto oversteek ingetekend. Auto’s uit de richting van het centrum keren daarbij op de busbaan om bij de hoofdentree te komen. De ChristenUnie heeft aan de bel getrokken: houd de entree van het ziekenhuis overzichtelijk.

Volgens de ChristenUnie is de linksaffer over de busbaan heen, een ware u-turn, onveilig en helemaal niet nodig. Raadslid Frank Visser: “Op deze plek moeten buschauffeurs al alert zijn op overstekende voetgangers. De meeste verkeerslichten op de Europaweg verdwijnen in de toekomst. Zo’n 200 meter verderop komt straks een rotonde. Hier kunnen auto’s prima keren. Het scheelt ook in de kosten als je die afslag niet realiseert.”

De wethouder heeft toegezegd dat de plannen nog niet definitief zijn en dat de raad nog een uitspraak kan doen wanneer het ontwerp van de vernieuwde Europaweg wordt voorgelegd. De ChristenUnie maakt zich toch zorgen omdat de linksaffer, inclusief zelfs een financiele doorrekening, is opgenomen in de contracten met het ziekenhuis. Visser: “Wij blijven dit plan op de voet volgen”.

« Terug