Echte fietsstroken Tempeliersstraat

DSC02778.JPG12-12-2019 21:46 12-12-2019 21:46

Tijdens het debat over het voorlopig ontwerp voor het Houtplein heeft de ChristenUnie gepleit voor een aanpassing van het ontwerp van de Tempeliersstraat. Hier moeten geen fietssuggestie stroken komen maar volwaardige fietsstroken. Een meerderheid van de gemeenteraad deelt deze mening. Het college gaat nu werken aan een definitief ontwerp.

Bijdrage debat:

Voorzitter, de ChristenUnie is blij met het Voorlopig Ontwerp plus dat duidelijk kiest voor groen, voetgangers, fietsers en OV. Dit plan is duidelijk beter dan het Voorlopig Ontwerp dat deze raad heeft afgewezen. Wel missen wij nog de fietsenstallingen in het ontwerp, die zijn echt nodig. Wij vermoeden dat om die reden de driehoek aan de zuidwestkant is ingevuld met stenen ipv groen.

De ChristenUnie wil een kleine aanpassing van ontwerp van de Tempeliersstraat. Maak van de fietssuggestiestroken echte fietsstroken. De rijbaan van de bussen wordt dan iets smaller, maar zij kunnen dan blijven rijden terwijl tegelijk de status van de weg veiliger wordt voor fietsers.

Bij de kruising Tempeliersstraat met Van Eedenstraat ligt nu een aan beide zijden een stukje fietspad. In het VO+ lijkt dat een fietssuggestiestrook te worden. De ChristenUnie wil deze stukjes fietspad behouden.

Bij de Wagenweg hebben wij voorkeur om de parkeerplaatsen aan de rechterkant te houden. Maar als dat vanwege kabels en leidingen niet kan en deze kabels niet verlegd kunnen worden dan zijn wij akkoord met het ontwerp waar de parkeerplaatsen en de nieuwe bomen aan de linkerkant komen.

Tenslotte voorzitter de Rustenburgerlaan. We bespreken vanavond geen ontwerp voor deze weg, maar het is wel terecht dat veel insprekers in zijn gegaan op de verkeerssituatie langs deze weg. De ChristenUnie is van mening dat hier in de toekomst vrijliggende fietspaden moeten komen zodat OV en fietsers elkaar hier niet meer in de weg zitten.

« Terug