Nog even wachten op wachttijdvoorspellers

Wachttijdvoorspeller.pngmaandag 27 januari 2020 22:31

Momenteel gaan veel kruispunten op de Schoterweg en de Rijksstraatweg op de schop om de doorstroming van bussen, auto’s en fietsers te verbeteren. Dit wordt onder meer gedaan door het realiseren van extra voorsorteerstroken en door het maken van opstelruimte voor afslaande auto’s zodat het doorgaande fiets-, auto- en busverkeer niet wordt gehinderd.

Een maatregel om de doorstroming voor fietsers te verbeteren is het plaatsen van wachttijdvoorspellers en vooraanmeldlussen. De wachttijdvoorspellers geven met lampjes die aftellen aan hoe lang je als fietser nog moet wachten totdat het verkeerslicht op groen gaat. De ChristenUnie heeft geconstateerd dat bij de vernieuwde verkeerslichten op het kruispunt met de Kleverlaan nog geen wachttijdvoorspeller is geplaatst voor fietsers vanuit noordelijke richting. Wij hebben daarom gevraagd wat hiervan de reden is en of alle kruispunten uiteindelijk wel zo’n voorspeller krijgen.

Het blijkt dat tijdens de realisatie niet de juiste bevestigingsmaterialen beschikbaar waren. De wachttijdvoorspellers worden daarom later geïnstalleerd. Nog even wachten dus… Ook is toegezegd dat op alle andere kruispunten van de Rijksstraatweg met verkeerslichten op het wachttijdvoorspellers zullen komen. Ook bij vervanging van verkeersregelinstallaties elders in de stad worden wachttijdvoorspellers standaard toegepast. Vooraanmeldlussen worden toegepast wanneer dit verkeerskundig de beste oplossing is. Dit is met name afhankelijk van de vraag of rechtsafslaande fietsers zijn gescheiden van rechtdoorgaande fietsers.

In de periode februari-juni zal de grootste overlast op de Rijksstraatweg zijn. Dan is steeds op een deel van de Rijksstraatweg slechts éénrichtingsverkeer mogelijk voor auto’s en bussen, steeds van noord naar zuid. In de andere richting gelden omleidingsroutes. Buslijn 3 en 73 blijven zoveel mogelijk de Rijksstraatweg volgen en worden alleen omgeleid om het kruispunt dat op dat moment wordt ingericht (met uitzondering van enkele weekenden). Buslijn 385 en 244 rijden de hele periode om via de Spaarndamseweg als ze van centrum naar Noord rijden. Voor meer details, zie: https://www.connexxion.nl/nl/onze-routes/vervoersgebieden/haarlem-ijmond/nieuws/werkzaamheden-rijksstraatweg

« Terug

Archief > 2020 > januari

Geen berichten gevonden