Bus weer terug in Spaarndam

DSC02725.JPG13-05-2020 20:27 13-05-2020 20:27

De afgelopen weken heeft de ChristenUnie samen met Jouw Haarlem regelmatig het college gevraagd om de bus weer naar Spaarndam te laten rijden. Vandaag kwam er goed nieuws. Vanaf donderdag 14 mei is Spaarndam weer per openbaar vervoer bereikbaar.

Aan het begin van de corona-crisis is buslijn 14 geschrapt tussen Delftplein en Spaarndam omdat in de kleine busjes geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden tot de chauffeur. Daarom werden grotere bussen ingezet op de rest van de route van lijn 14 tussen Hillegom en het Delfplein in Haarlem Noord. Maar die grotere bussen kunnen niet rijden over de dijk in Spaarndam.

Nu steeds meer mensen weer gaan werken en de scholen ook weer open gaan heeft de ChristenUnie opnieuw gevraagd om een oplossing. Waarom zou er in de busjes bijvoorbeeld niet met een spatscherm kunnen worden gewerkt om de chauffeur af te schermen? Bovendien zijn per 1 juni mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Volgens de ChristenUnie zou dit het ook mogelijk moeten maken dat de bus weer kan rijden.

Vandaag liet de burgemeester weten dat de busjes van lijn 14 inderdaad uitgerust zullen worden met een spatscherm. Hierdoor kunnen de inwoners van Spaarndam vanaf donderdag 14 mei weer de bus nemen richting Haarlem en Heemstede.

« Terug