Frank Visser op kandidatenlijst ChristenUnie

CUHaarlem2018januari (6).jpg09-10-2020 22:00 09-10-2020 22:00

Frank Visser uit Haarlem staat op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Visser is momenteel beleidsmedewerker van Rover, de reizigersvereniging van en voor reizigers in het openbaar vervoer. Daarnaast is hij sinds 2014 gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Haarlem. Op de voorlopige kandidatenlijst, die wordt aangevoerd door lijsttrekker Gert-Jan Segers, staat Visser op plek 11.

Frank Visser: “De ChristenUnie gaat de verkiezingen in met de boodschap ‘aandacht voor wat echt telt’. Wat voor míj echt telt is de vaak uitzichtloze situatie van mensen in de daklozenopvang. Door de crisis op de woningmarkt wordt deze groep steeds groter. Het is beschamend dat zoveel economische daklozen noodgedwongen in een dure opvang zitten. Zij zouden veel beter af zijn met een eigen dak boven het hoofd. Dat is nog goedkoper ook! Daarom wil ik knokken voor meer woningen, ook voor jonge starters op de woningmarkt die nu weinig kans maken. Hiervoor moet onder andere de verhuurderheffing worden afgeschaft. Zo komt er meer geld om sociale huurwoningen te bouwen en om bestaande woningen beter te isoleren en zonnepanelen te plaatsen.”

Jarenlang was Frank Visser beleidsmedewerker van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie en ondersteunde hij Kamerleden op de terreinen mobiliteit, milieu, volkshuisvesting en visserij. “De ChristenUnie wil investeren in meer en sneller openbaar vervoer en een landelijk netwerk van snelfietsroutes. Onze mobiliteit kan zo veel duurzamer. Ik zie veel kansen voor elektrische deelauto’s. Dan komt er minder geparkeerd blik op straat en meer ruimte voor voetgangers, fietsers en groen. Ik ben zeer gemotiveerd om als Kamerlid hiermee aan de slag te gaan.” 

Visser wil in de regio actief campagne gaan voeren voor de ChristenUnie. “Waar mogelijk op straat, maar zeker ook online, zullen we het verhaal van de ChristenUnie laten horen. Een verhaal over zorg voor elkaar, over een economie die draait om mensen en over kiezen voor de schepping. Een verhaal van ‘aandacht voor wat echt telt’, zeker ook in de regio Haarlem en IJmond.”

Twee kandidaten uit Haarlem

Ook Frans Blok, bestuurslid van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten staat op de kandidatenlijst. Hij staat op plek 45. Frans Blok is momenteel voorganger van Pinkstergemeente Immanuël in Haarlem Noord.

De volledige conceptkandidatenlijst is hier terug te vinden en wordt vastgesteld door de leden op het digitale partijcongres van de ChristenUnie. Dit congres vindt plaats op zaterdag 21 november 2020.

« Terug