Haarlemse bieb moet meer service bieden in Corona tijd

DSC02759.JPG28-01-2021 23:41 28-01-2021 23:41

Door de corona maatregelen zijn de bibliotheken al weken gesloten. Als alternatief bieden de bibliotheken in Haarlem de online bieb en de afhaalbieb. Bij de afhaalbieb kan je echter alleen boeken van een genre kiezen, de bibliotheek zorgt dan voor een verrassingspakket van 5 boeken. De ChristenUnie vindt dit een te mager aanbod.

Tijdens het vragenuurtje in de Haarlemse gemeenteraad stelde raadslid Frank Visser vragen over de afhaalservice van de bibliotheken in Haarlem.

In Velsen kun je gewoon alle boeken die je maar wilt reserveren en afhalen. Waarom is dit bij de bibliotheken in Haarlem nog steeds niet geregeld? Is de wethouder bereid dit op korte termijn te bespreken met de directie van de bibliotheek?

De wethouder antwoorde dat het afhalen in Haarlem moeilijker te organiseren is omdat de bieb verschillende vestigingen heeft. Toen de ChristenUnie er op wees dat de bibliotheek in Velsen ook verschillende vestigingen heeft kwam als antwoord dat het toch logistiek lastig te organiseren is omdat alle boeken die worden ingeleverd een aantal dagen in quarantaine moeten. Frank Visser: “Het moet toch mogelijk zijn daarvoor een oplossing te vinden. Mensen kunnen de bieb verder niet in dus er is genoeg ruimte om die quarantaine te regelen. Je zult alleen soms wat langer moeten wachten tot een boek weer beschikbaar is. Ik hoop daarom dat de wethouder een oplossing vindt want de functie van de bibliotheek is in de stad heel belangrijk, juist nu veel voorzieningen dicht zijn”.

« Terug