Trein Overveen is te duur

overveen-thumbnail75.jpg24-02-2021 23:02 24-02-2021 23:02

In een nieuwe vlogserie reist Frank Visser, onze lokale ChristenUnie kandidaat voor de Tweede Kamer, door het hele land om te laten zien welke knelpunten de ChristenUnie in het openbaar vervoer wil oplossen. In elke aflevering staat een ander OV-knooppunt centraal. Uiteraard komt ook onze regio aan bod. In aflevering 2 gaat het over de prijs van treinkaartjes in Overveen. Die blijken veel te hoog te zijn!

Frank Visser: "NS hanteert een minimumtarief en daarna betaal je per kilometer. De teller begint echter niet te lopen bij 1 kilometer maar bij ongeveer 10 kilometer. Hierdoor zijn treinritten van 2 kilometer net zo duur als treinritten van 10 kilometer. Moet je dus een klein ritje maken met de trein zoals van Overveen naar Haarlem dan ben je verhoudingsgewijs duur uit. Voor één ritje maakt dat nog niet zo veel uit, maar als je dagelijks deze rit maakt dan tikt het op jaarbasis fors aan. En als je dan ook nog eens overstapt op een bus dan ben je helemaal duur uit want dan betaal je opnieuw een opstaptarief. De ChristenUnie wil daarom dat het tariefsysteem van NS wordt aangepast zodat ook korte ritjes in de trein aantrekkelijker worden en zodat je bij overstappen niet meer extra hoeft te betalen".

Tot de verkiezingen verschijnt ongeveer elke werkdag een nieuwe aflevering van de vlogserie OV-idee. Je kunt deze vlog bekijken op de website van Frank Visser, via YouTube of via de verschillende social media kanalen van Frank.

Bekijk hieronder de aflevering over Overveen!

« Terug