Frank Visser beoogd lijsttrekker ChristenUnie Haarlem

202011-CU-Kandidaten-TK-portretten-3.jpg08-10-2021 15:44 08-10-2021 15:44

Het bestuur van ChristenUnie Haarlem draagt gemeenteraadslid Frank Visser (43) voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Frank Visser: "Ik vind het een voorrecht om opnieuw de ChristenUnie lijst te mogen aanvoeren. Ik wil mij inzetten voor de bouw van veel meer woningen, voor goede zorg en kansen voor iedereen en voor een financieel gezonde stad. Wachtlijsten, drempels en overbodige regels moeten weg.” Frank Visser is sinds 2014 raadslid voor de ChristenUnie. Naast zijn raadslidmaatschap werkt hij als beleidsmedewerker bij Reizigersvereniging Rover.

Voorzitter Fred Drenth over de voordracht: “Frank heeft veel ervaring in de politiek. Hij heeft de afgelopen acht jaar in de Haarlemse raad laten zien dat hij ideeën kan omzetten in resultaten door goede samenwerking met andere politieke partijen en het verschil kan maken. Frank is een bevlogen politicus en sterk debater. Hij durft ook tegen de stroom in te gaan zoals bijvoorbeeld recent met zijn kritiek op de invoering van de coronapas in de horeca. Opvallend is zijn inzet geweest voor het toegankelijker maken van de stad voor gehandicapten, voor mantelzorgers en voor het verbeteren van de voorzieningen voor fietsers in de stad. Met deze lijsttrekker gaan we met vertrouwen de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen tegemoet.”

De ChristenUnie lijsttrekker is vol ambitie voor de stad. ,,We moeten veel meer woningen bouwen en tegelijk meer groen in de stad krijgen. Dat is een puzzel, maar het moet. Wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn de afgelopen jaren alleen maar langer geworden en koopwoningen zijn voor steeds meer starters onbetaalbaar. Het aanpakken van de woningnood heeft de komende jaren de hoogste prioriteit. Ik zie nog veel mogelijkheden in Schalkwijk door te verdichten. Dan kunnen tegelijk verouderde energie-onzuinige woningen worden vernieuwd. Maar de ChristenUnie wil ook dat serieus gekeken gaat worden naar woningbouw in de Waarderpolder. Rond de Oudeweg zou je door meer de hoogte in te gaan een aantrekkelijk nieuw stadsdeel kunnen maken met een paar duizend woningen en tegelijk meer ruimte voor bedrijven dan nu het geval is.”

Visser heeft al verschillende taken vervuld binnen de partij. Hij was drie jaar bestuurslid van de landelijke jongerenorganisatie, werkte 5 jaar als webmaster van de partij en 10 jaar als beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie. Ook is hij enige tijd commissielid geweest van de Provinciale Statenfractie. Dit voor jaar stond hij op de 11e plek op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Visser studeerde Planologie en Demografie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde daar ook de studie Bedrijfsinformatiesystemen.

Frank Visser is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in het Vondelkwartier in Haarlem-Noord. Binnenkort stemmen de leden van de lokale afdeling over de voordracht. 

« Terug