Bezuinigingen stadstoezicht

vrijdag 12 november 2004 23:58

Bij de behandeling van deze kwestie is voor de ChristenUnie meer dan ooit duidelijk geworden, dat een gemeentelijk beleid, dat onvoldoende gericht is op het opbouwen van reserves, bij een tegenvallende conjunctuur direct ingrijpende personele gevolgen met zich brengt.

Tijdens de behandeling van de begroting voor 2005 is gesproken over de voortgang en nadere koersbepaling  t.a.v. de Stichting Stadstoezicht. Omdat er onvoldoende middelen beschikbaar waren om de 55 medewerkers (instroom-/doorstroombanen) van Stadstoezicht in dienst te houden i.v.m. het rijksbeleid, stelde het college voor 25 medewerkers te laten doorstromen in een reguliere gemeentelijke baan en hen b.v. in te zetten bij de parkeerwachters. Voor de andere 30 medewerkers zou een sociaal plan worden opgesteld.
 
De VVD kwam met een voorstel om van de Stichting Stadstoezicht een privaat bedrijf te maken, maar in de uitvoerige discussie werd duidelijk dat daar veel risico's aan zouden zijn verbonden en het meer geld zou kosten. Het was een moeilijke beslissing. Op de tribune zaten de betrokken medewerkers, onder wie ook enkele ChristenUnie-stemmers. Bij de behandeling van deze kwestie is voor de ChristenUnie meer dan ooit duidelijk geworden, dat een gemeentelijk beleid, dat onvoldoende gericht is op het opbouwen van reserves, bij een tegenvallende conjunctuur direct ingrijpende personele gevolgen met zich brengt. De Christenunie-SGP heeft uiteindelijk ingestemd, omdat andere opties duurder zouden uitvallen en de gemeente gewoon niet meer reserves heeft door het te ambitieuze beleid van de laatste jaren. Uiterst schrijnend. Binnenkort wordt gekeken, hoe de inspanningen verlopen om de 30 medewerkers aan een nieuwe baan te helpen.

« Terug

Archief > 2004 > november

Geen berichten gevonden