Openbare ruimte winkelcentrum Schalkwijk geen sluitpost

wcschalkwijkdonderdag 19 juni 2014 23:06

De raadscommissie ontwikkeling besprak donderdagavond de aangepaste plannen voor winkelcentrum Schalkwijk. De ChristenUnie is blij dat na jaren stilstand de vernieuwing van het winkelcentrum nu toch op gang lijkt te komen.

Het college van B&W stelt voor het gebied gefaseerd te ontwikkelen. Er ligt nu een plan voor het noordelijke deel met o.a. woningen, een bioscoop, meer ruimte voor de bestaande supermarkten en een nieuwe parkeergarage.

Raadslid Frank Visser: “Het is verstandig dat de plannen nu zijn versoberd en gefaseerd om de financiële risico’s te beperken." Wel heeft de ChristenUnie nog zorgen om de ontsluiting voor fietsers. “Voor auto’s komt er een grote parkeergarage bij, maar over het fietsparkeren moet nog worden nagedacht. Dat komt pas bij het ontwerp van de openbare ruimte. De inrichting van de openbare ruimte moet geen sluitpost zijn. Voorkomen moet worden dat fietsers en voetgangers elkaar straks in de weg zitten. Waarom is er niet gekeken naar een inpandige fietsenstalling?” 

De nieuwe parkeergarage komt ten zuiden van de bestaande parkeergarage boven een nieuwe supermarkt. De ChristenUnie heeft nog vragen over de ontsluiting van de garages. Visser: "Er zijn allerlei varianten onderzocht voor de ontsluiting van de nieuwe garage via de Briandlaan. De oude garage houdt echter in alle varianten een ontsluiting aan zowel de Briandlaan als bij de Azieweg naast het busstation. De ChristenUnie zou ook graag een variant zien waarin de ontsluiting van beide garages volledig via de Briandlaan gaat. Dan wordt de verkeerssituatie rond het drukke knooppunt bij het busstation overzichtelijker worden en ontstaat een veel aantrekkelijker entree van het winkelcentrum."

« Terug

Archief > 2014 > juni

Geen berichten gevonden