Geen nieuwe collegeauto

DSC02736.JPGvrijdag 19 december 2014 16:02

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft zich uitgesproken tegen de aanschaf van een nieuwe collegeauto. Het college had hiervoor een krediet gevraagd van 50.000 euro.

Het college wilde de bestaande auto inruilen voor een nieuwe. Raadslid Frank Visser: “Deze auto is echter nog maar 4 jaar oud en heeft weinig kilometers gemaakt. Aanschaf van een nieuwe is dus op dit moment nog niet nodig.”

Het college wees op de gunstige inruilwaarde maar heeft dit niet onderbouwd. Bovendien zou de nieuwe auto weliswaar iets milieuvriendelijker zijn maar nog steeds een motor hebben op fossiele brandstoffen. Visser: “In het coalitieakkoord is echter de ambitie uitgesproken klimaatneutraal te willen werken. Dan moet je zelf ook het goede voorbeeld geven. Het college had daarom beter voor een elektrische auto kunnen kiezen. Als deze nu nog te duur is, dan kan het college beter nog een paar jaar wachten. Nu zoveel geld besteden aan een collegeauto is een verkeerd signaal in een tijd dat de inwoners van Haarlem veel merken van bezuinigingen. En dat op een avond dat tegenover het stadhuis de nationale inzameling van Serious Request is gestart”.

Het voorstel om een nieuwe collegeauto aan te schaffen werd uiteindelijk afgewezen door alle oppositiepartijen (met uitzondering van de SP) en collegepartijen GroenLinks en PvdA. Het college besloot daarom na een schorsing het voorstel in te trekken.

« Terug

Archief > 2014 > december

Geen berichten gevonden