Kamerlid Joël Voordewind spreekt over vluchtelingenopvang

Joel Voordewind in Syriëvrijdag 09 oktober 2015 10:36

'Willen we het draagvlak in Nederland houden, dan moeten we onderscheid maken tussen echte vluchtelingen en de mensen die hier een baan komen zoeken.' Wat Joël Voordewind van de ChristenUnie betreft moet die selectie al voor de poorten van Europa plaats vinden. Maandagavond 12 oktober spreekt het Tweede Kamerlid in Haarlem over de vluchtelingenopvang in Nederland en het Europese asielbeleid.

Joël Voordewind is net terug van een reis langs de Macedonische grens met Griekenland en Servië en is geschrokken van wat hij daar aantrof. 'De stroom vluchtelingen komt met pieken van 8.500 mensen per dag en dat gaat 24 uur per dag door. Mensen worden amper geregistreerd. Zeventig procent komt uit Syrië, maar tegen de anderen moeten we zeggen: dit redden we niet.'

De bijeenkomst begint om 20 uur en wordt gehouden in het gebouw van de Kerk van de Nazarener op de hoek van de Zijlweg en de Westelijke Randweg. Aansluitend is de algemene ledenvergadering van de afdeling Haarlem en omgeving van de ChristenUnie.

« Terug

Archief > 2015 > oktober

Geen berichten gevonden