Fietsersbond: ChristenUnie beste fietspartij in Haarlem

DSC02809.JPGwoensdag 14 maart 2018 21:03

ChristenUnie heeft volgens de Fietsersbond van alle deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlem de beste plannen voor de fiets. Dat blijkt niet alleen in woorden (het verkiezingsprogramma), maar ook uit haar daden de afgelopen 4 jaar.

Lijsttrekker Frank Visser is blij met de analyse van de Fietsersbond: "Wij hebben ons best gedaan om onze ambities uit het vorige verkiezingsprogramma waar te maken. Ook de komende 4 jaar willen wij gaan voor een fietsvriendelijke stad. Er zijn volop kansen door beter onderhoud, meer fietsstraten, bredere fietspaden, meer fietsparkeervoorzieningen en realisatie van fietssnelwegen zodat het aantrekkelijk wordt om de elektrische fiets te gebruiken in het woon-werk verkeer."

Helaas is het niet altijd gelukt om een meerderheid in de gemeenteraad te krijgen voor fietsvriendelijke voorstellen. Visser: "Er zijn nog enkele grote knelpunten die moeten worden opgelost en er ligt een enorme uitdaging om het tekort aan fietsparkeerplaatsen in de binnenstad, rond het station en bij bijna alle bushaltes op te lossen. Om Haarlem bereikbaar te houden terwijl er meer inwoners komen zullen we echt meer moeten investeren in goede fietsvoorzieningen."

Lees hier het volledige persbericht van de Fietsersbond inclusief een analyse van de verkiezingsprogramma's en van het stemgedrag van alle partijen.

 

 

« Terug

Archief > 2018 > maart

Geen berichten gevonden