Rustenburgerlaan wordt veiliger

IMG_20200503_093024182.jpgdonderdag 12 maart 2020 22:52

Er komen op de Rustenburgerlaan aan beide zijden van de weg fietspaden bij de bushalte. Zo zitten fietsers en bussen elkaar straks niet meer in de weg. De aanpassing is hard nodig gezien het grote aantal bussen dat over deze route rijdt. De ChristenUnie wil fietspaden langs de hele Rusenburgerlaan.

In het schetsontwerp rijden fietsers straks achter de bushaltes langs en worden de haltekommen langer zodat twee bussen achter elkaar kunnen stoppen. Volgens het overgrote deel van de gemeenteraad is dit een flinke verbetering van de verkeersveiligheid en zorgt het ook voor een betere doorstroming van bussen en auto’s.

Een deel van de wijkbewoners ziet liever dat de bushalte wordt opgeheven. Busreizigers zouden dan moeten lopen of fietsen naar de halte op het Houtplein. De ChristenUnie vindt dit een slecht plan. De bushalte ligt centraal, precies tussen de wijken Rozenprieel en Welgelegen. Ruim 1 op 10 inwoners van deze wijken gebruikt de halte dagelijks. Dat is een hoog aantal. Dat betekent dat er uit bijna 1 op de 4 huishoudens dagelijks iemand de halte Rustenburgerlaan gebruikt. De halte is dus veel te populair om op te heffen. Als je de halte opheft dan haken veel OV-reizigers af vanwege de loopafstand naar de andere haltes. Bovendien zou dit een groot probleem geven op het Houtplein omdat dan daar ruimte moet worden gevonden voor nog meer fietsenstallingen.

De ChristenUnie heeft het college gevraagd te onderzoeken of er niet vrijliggende fietspaden langs de hele Rustenburgerlaan kunnen komen. Dat kost weliswaar meer maar een deel van dit bedrag kan worden betaald uit provinciale subsidies. Raadslid Frank Visser: “Wij hebben liever dat de weg in één keer wordt aangepakt. Bij zo’n drukke weg passen geen fietsstroken maar zijn vrijliggende fietspaden noodzakelijk”.

« Terug

Archief > 2020 > maart

Geen berichten gevonden