Betere communicatie handhaving alcoholverkoop Bevrijdingspop

DSC02727.JPGvrijdag 25 april 2014 20:03

In het Haarlems Dagblad van vandaag gaf de voorzitter van Bevrijdingspop aan geen idee te hebben wat de gemeente Haarlem dit jaar gaat doen aan de handhaving van de Drank- en Horecawet tijdens het festival. De ChristenUnie roept via schriftelijke vragen het college op om de communicatie met de politie en met organisatoren van grote evenementen te verbeteren.

Frank Visser, gemeenteraadslid:  "Het is van belang dat deze partijen gezamenlijk het verbod om alcohol te verkopen aan minderjarigen op een eenduidige manier handhaven zodat iedereen weet wat de norm is: niks onder de 18. Ik hoop dat het weer mooie feestdagen zullen worden!”

Haarlem, 25 april 2014

Raadsvragen ex artikel 38,

Betreft: Handhaving Drank- en Horecawet bij evenementen

Geacht College,

Hierbij stuur ik u naar aanleiding van berichtgeving in het Haarlems Dagblad een serie schriftelijke vragen over de Handhaving van de Drank- en Horecawet bij evenementen. Bij voorbaat dank voor de beantwoording.

Met vriendelijke groet,

Frank Visser
Fractievoorzitter ChristenUnie Haarlem

  1. Kent u het bericht “Jeugd drinkt risicoloos” en “Nogal wat onduidelijkheid over alcoholcontroles op festivals”? (1)
  2. Klopt het dat de gemeente heeft gesteld dat er meer politie zou worden ingezet om alcoholgebruik onder minderjarigen tijdens Koningsdag en Bevrijdingspop te controleren terwijl de politie stelt van niets te weten?
  3. Klopt het dat de politie tijdens Koningsdag en Bevrijdingspop niet extra controleert op alcoholgebruik onder minderjarigen terwijl de alcoholwetgeving recent is aangescherpt waarbij de leeftijd voor alcoholverkoop is verhoogd naar 18 jaar en er dus een grotere doelgroep is aan wie geen alcohol mag worden verkocht?
  4. Klopt het dat er op het veld van bevrijdingspop geen agenten zullen rondlopen om de Drank- en Horecawet te handhaven? Waarom gaat de politie alleen buiten de hekken van het festivalterrein controleren op alcoholgebruik en niet op het veld zelf?
  5. Worden er wel Bijzondere Opsporingsambtenaren van de gemeente hiervoor ingezet op het veld? Klopt het dat de NVWA voorheen altijd een groep testjongeren inzette die probeerden als minderjarige aan alcohol te komen? Wordt nu de handhaving onder de gemeente valt dit jaar ook weer zo’n team ingezet? Zo nee, waarom niet?
  6. Klopt het dat dit jaar de organisatie van Bevrijdingspop niet door de gemeente is geïnformeerd over of en hoe de handhaving van de Drank- en Horecawet zal plaatsvinden?
  7. Vindt u het een goede gang van zaken dat bij zo’n grootschalig evenement gemeente, politie en festivalorganisatie niet van elkaars handhavingsinzet op de hoogte zijn? Wat gaat u doen om deze communicatie voor volgende grootschalige evenementen te verbeteren?

(1) Haarlems Dagblad, 25 april 2014

« Terug

Archief > 2014 > april

Geen berichten gevonden