Snel actie nodig fietsenstallingen station

DSC02809.JPGdonderdag 15 januari 2015 19:15

Er wordt inmiddels gebouwd aan de fietsflat aan het Kennemerplein maar de oplevering duurt nog maanden terwijl er dagelijks een fietsenchaos is. Tijdens en debat over de stand van zaken van alle projecten rond het stationsplein heeft de ChristenUnie opgeroepen om met enkele maatregelen de problemen op korte termijn aan te pakken.

Voorzitter, ik ben vandaag lopend naar het stadhuis gekomen omdat mijn fiets bij het station aan de zijde van de Kennemerplein is omgewaaid en kapot is gegaan. En dat geldt voor veel meer fietsen. Kunnen er niet tijdelijk rekken worden geplaatst aan de noordzijde van het Kennemerplein? Nu staan daar veel fietsen in het zand en die vallen regelmatig om.

Ook vraag ik mij af of de nieuwe fietsenrekken aan de Janswegzijde permanent blijven staan. Tenslotte vraag ik de wethouder om nu snel in overleg te gaan met NS over de bewaakte stalling. We spraken hier een paar maanden geleden al over. Hier staan nu dagelijks een paar honderd stallingen leeg terwijl je op straat over de fietsen struikelt. Maak deze stalling liefst binnen een maand gratis zoals bij enkele andere stations al succesvol is gedaan. De bouw van de fietsflat duurt immers nog maanden en hier is een snelle oplossing mogelijk.

De wethouder heeft toegezegd dat de stalling aan de Janswegzijde blijft. Gesprekken over de bewaakte stalling lopen nog met NS.

« Terug

Archief > 2015 > januari

Geen berichten gevonden