Raadsvragen stremming Schoterbrug

20140827_115607.jpgdonderdag 22 januari 2015 20:02

Al zes dagen is de Schoterbrug gestremd. Door een grote brand is het beton van de brug zwaar beschadigd. Er vindt momenteel nog onderzoek plaats om te zien hoe diep de hitte schade heeft veroorzaakt in het beton en ook de dieper gelegen wapening. De stremming leidt in de spits tot grote verkeersoverlast in Haarlem Noord. De ChristenUnie stelde tijdens het vragenuurtje een aantal vragen aan het college.

Voorzitter, de brand onder de Schoterbrug heeft grote gevolgen voor de bereikbaarheid van de Waarderpolder en Haarlem Noord. We zullen ongetwijfeld binnenkort alles evalueren. Voor dit moment heeft de ChristenUnie-fractie vier vragen:

  1. Eerder is op de plek waar de brand is uitgebroken meerdere keren door handhaving ingegrepen. Is na de laatste handhavingsactie nog regelmatig op deze locatie gecontroleerd op het ontstaan van nieuwe risicovolle situaties?
  2. De Schoterbrug is nog steeds gesloten voor al het verkeer. Natuurlijk moet veiligheid voorop staan, maar kan het college verklaren waarom de brug ook voor fietsers en voetgangers is afgesloten? Is het college bereid de brug zo spoedig mogelijk weer te openen voor langzaam verkeer?
  3. Is de gemeente verzekerd voor kosten van het herstel van de brug?
  4. Morgen horen we hopelijk meer over de vraag hoe zwaar de brug beschadigd is. Ik neem aan dat deskundigen al wel een schatting hebben gegeven van de mogelijke herstel scenario’s afhankelijk van de omvang van de schade. Kan het college op basis daarvan een indicatie geven hoe lang het maximaal gaat duren dat de Schoterbrug nog gesloten blijft voor gemotoriseerd verkeer?

« Terug

Archief > 2015 > januari

Geen berichten gevonden