Sprinter Zandvoort nog voor de zomer sneller

DSC02793.JPGdinsdag 21 april 2015 15:55

Vanaf juni gaan de treinen tussen Amsterdam en Zandvoort weer sneller rijden. De extra reistijd, die sinds december 2014 voor 13 treinen per dag was toegevoegd, verdwijnt voor een deel van de treinen helemaal: reizigers tussen Amsterdam en Zandvoort zijn dan tien minuten sneller. Voor zes treinen per dag wordt de wachttijd teruggebracht van tien naar zes minuten.

De lange wachttijden in Haarlem waren ontstaan door de inpassing van goederentreinen. Voorgaande jaren leverden deze treinen geen probleem op, maar doordat nu de dienstregeling rond Haarlem op het laatste moment werd aangepast zaten goederen- en reizigerstreinen elkaar in de weg.

Eerder stelde de ChristenUnie Kamervragen over de kwestie. Staatssecretaris Mansveld zegde toen toe om te onderzoeken of de wachttijd van de sprinter nog voor de zomer kon worden verkleind. Dit is voor een aantal treinen nu gelukt. De NS gaat zich inzetten om alle sprinters Amsterdam-Haarlem-Zandvoort vanaf december weer als vanouds te laten rijden, zonder lange wachttijd in Haarlem. Of dat gaat lukken zal later dit jaar blijken als ProRail de capaciteit tussen alle vervoerders op het spoor opnieuw verdeeld.

« Terug

Archief > 2015 > april

Geen berichten gevonden