Haarlem lanceert online zorgmeldpunt

Meldpuntvrijdag 03 juni 2016 11:55

Vanaf 1 juni 2016 kunnen inwoners van Haarlem via de website van de gemeente een online zorgmelding doen. Dit is het resultaat van een voorstel eerder dit jaar van de ChristenUnie. Wethouder Jur Botter onderstreept het belang dat, naast meldingen over fysieke zaken, Haarlemmers nu ook een zorgmelding kunnen doen. Het gaat dan om situaties waarin zij zich zorgen maken over het welzijn van mensen uit de buurt die geen hulp vragen, maar dat mogelijk wel nodig hebben.

Indien een buurtbewoner moeilijk in contact komt met de mede buurtbewoner waarover zorg bestaat, kan nu online een zorgmelding worden gedaan via www.haarlem.nl/melding-of-klacht. Het gaat hierbij om zorgen over buurtbewoners in situaties zoals verwaarlozing, vervuiling, eenzaamheid, schulden, psychische problemen of sociaal isolement. De melding wordt vervolgens behandeld door één van de acht Sociaal Wijkteams in Haarlem.

Het is niet mogelijk om een anonieme melding te doen. Het Sociaal Wijkteam neemt alleen contact op met inwoners/families nadat signalen over de zorgwekkende situatie is toegelicht en onderbouwd. Daarvoor is het contact met de melder noodzakelijk. De Sociaal Wijkteams kijken met inwoners hoe problemen opgelost kunnen worden en of familie, vrienden of buren hierbij kunnen helpen. Als er geen bestaand sociaal netwerk is, kan het Sociaal Wijkteam helpen met het opbouwen van een netwerk.

« Terug

Archief > 2016 > juni

Geen berichten gevonden