Nieuwe talenten bij de ChristenUnie

KVDL_ChristenUnie_Groepsfoto-5.jpgvrijdag 14 januari 2022 22:02

De ledenvergadering van ChristenUnie Haarlem heeft de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Eerder werd bekend dat de lijst zal worden getrokken door het huidige raadslid Frank Visser (43 jaar). Op de tweede plaats staat Els Booms-van der Meer (60 jaar) en op de derde plaats Rita Poppe (41 jaar). De top vijf bestaat verder uit Stefan Linder (49 jaar) en Stephanie Oostenbrug (36 jaar). De ChristenUnie kiest daarmee voor een lijst met zowel ervaren krachten als nieuwe talenten.

Bekijk hier de volledige kandidatenlijst van de ChristenUnie.

Els Booms-van der Meer werkt als manager bij het Leger des Heils en was de afgelopen jaren schaduwraadslid. Zij hoopt na de verkiezingen zelf in de gemeenteraad te komen. Els zet zich in voor jongeren en gezinnen die te kampen hebben met multi-problematiek. “In Haarlem hebben veel burgers aan de onderkant van de samenleving het moeilijk. Zij moeten op de juiste wijze geholpen worden. Dat vergroot hun kansen op een goede toekomst. Een groot probleem is een tekort aan betaalbare woningen voor gezinnen, voor jongeren en voor alleenstaanden. Hier moeten we samen met de woningcorporaties iets aan doen.”

Rita Poppe start in januari als politiek assistent van minister Staghouwer van LNV. Een boeiende functie in een sector waarin veel speelt rondom continuïteit van ondernemerschap, natuur en klimaat, water en stikstof. Eerder was zij strategisch adviseur bij LaatBloeien en politiek adviseur bij ontwikkelingshulporganisatie Hivos voor toegang tot duurzame energie en bij Amnesty International. Poppe: “Ik wil mij inzetten voor duurzaamheid van de stad, op alle vlakken. Bebouwing, het groen, energiegebruik, bewustzijn van en ondersteuning voor de inwoners, de wijze van ondernemen. En daar hebben we de betrokkenheid én inbreng van iedereen voor nodig, van mensen die in hun eigen wijk de kar trekken voor groene daken tot vooruitstrevende de ondernemers in onze stad. We hebben gezamenlijke wijsheid en inzet nodig voor een klimaatpositieve stad!”

Stefan Linder is docent Duits op een middelbare school, muzikant en schaduwraadslid van de ChristenUnie. Hij zet zich in voor gelijke kansen voor alle jongeren, ongeacht niveau of komaf: “Alle kinderen hebben recht op een leefomgeving met onderwijs dat het beste uit hen haalt en hen kansen biedt voor een goede toekomst. Het aantal inwoners van Haarlem groeit. We moeten daarom investeren in voldoende sportvoorzieningen en scholen waar mensen zich veilig voelen. Ik heb gezien dat met goede ideeën ook kleine fracties een verschil kunnen maken. Ik hoop dat ook de komende jaren te mogen doen”.

Stephanie Oostenbrug is risicomanager bij een bank en houdt zich graag bezig met muziek. Voor haar overstap naar de financiële sector werkte ze als financieel adviseur bij de Rijksoverheid. Zij is nieuw in de gemeentepolitiek. "Ik houd van duidelijke taal. Bij moeilijke besluiten moet de politiek er niet omheen draaien en keuzes durven maken. Ik zie Haarlem graag als stad waar ieder mens ertoe doet en er niemand wordt buitengesloten. Ook wil ik goed onderhoud van de stad. Veilige speelplekken voor kinderen, meer groen en goede fietspaden.”.

De ChristenUnie heeft nu één zetel in de Haarlemse gemeenteraad, maar hoopt op meer. Frank Visser: “Wij hebben een enthousiaste groep kandidaten met veel ervaring op allerlei gebied. We hebben laten zien dat we van toegevoegde waarde zijn, constructief meedenken en dat we ook minder populaire keuzes durven te maken als deze goed zijn voor de stad. Ik hoop op steun van veel kiezers.”

Opvallende kandidaten op de lijst zijn Eelco Fortuijn (nr. 9), een bevlogen strijder voor duurzaamheid uit het Ramplaankwartier die door het Haarlems Dagblad is genomineerd als Haarlemse Persoon van 2021 en Myrna Bockhoudt-Fransen (nr. 10) maatschappelijk werker bij stichting Ontmoeting in Schalkwijk en betrokken bij het werk van de Haarlemse kerken voor vluchtelingen en statushouders. Lijstduwer is Dick van Heun. Hij zet zich al jarenlang in als belangenbehartiger van mantelzorgers in de stad en hen begeleidt op het gebied van zorg, financiën en belastingen.

Bekijk hier de volledige kandidatenlijst van de ChristenUnie.

« Terug