Gebedspunten ChristenUnie Haarlem maart 2016

dinsdag 01 maart 2016 15:44

- Medio maart sluit de sollicitatietermijn voor de nieuwe burgemeester van Haarlem. De commissaris van de Koning en in een later stadium de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad gaan de komende periode gesprekken voeren met kandidaten voor het burgemeesterschap van Haarlem. Bidt voor deze selectieprocedure dat de beste kandidaat voor de stad gekozen zal worden.

- Haarlem werkt aan een nieuwe woonvisie. De vraag naar woonruimte is onverminderd hoog. Wachtlijsten zijn lang en huizenprijzen stijgen weer waardoor het met name voor jongeren lastig is een woning te vinden. Ook ligt er een grote opgave om woningen te realiseren voor de groeiende vraag van statushouders. Voorkomen moet worden dat mensen die al lang op een woning wachten nog langer moeten wachten. Bidt voor creatieve oplossingen en voor een voorspoedige realisatie van nieuwe woningen.

- Woningmarktbeleid wordt ook steeds meer regionaal. De komende periode moet Haarlem op grond van de landelijk gewijzigde woningwet ook met omliggende gemeenten een woningmarktregio vormen. Dit heeft niet alleen gevolgen in welke plaatsen Haarlemmers makkelijker in aanmerking komen voor een woning maar ook voor het werkgebied van woningcorporaties. Sommie corporaties moeten mogelijk splitsen of juist fuseren. Daarnaast moeten corporaties door landelijke regels taken afstoten. Woningcorporaties in onze regio zullen hierdoor een nieuwe strategie moeten bepalen.

- De nieuwe daklozenopvang aan de Wilhelminastraat geeft meer overlast dan verwacht. Oorzaak lijkt ook te zijn dat ondanks de groei er nog een tekort aantal bedden is. Bidt dat er snel goede oplossingen worden gevonden voor deze problemen.

- Dank voor de vele vrijwilligers die zich in de stad inzetten voor de opvang van asielzoekers.

- De laatste maanden heeft de gemeente te maken met een aantal forse tegenvallers rond het stationsplein, de vernieuwing van de Buitenrustbruggen en het opknappen van de Waarderhaven. In totaal telt dit op tot enkele miljoenen euro. Hierdoor dreigt opnieuw noodzakelijk onderhoud elders in de stad uitgesteld te worden waardoor de achterstanden oplopen. Over de financien in het sociaal domein valt nog weinig te zeggen omdat de resultaten van 2015 nog niet bekend zijn. Het lijkt goed te gaan maar er zijn nog veel onzekerheden. Landelijk staan verder budgetten voor onder meer beschermd wonen onder druk wat grote gevolgen kan hebben voor de Haarlemse begroting. De komende maanden moet het college met in het achterhoofd deze tegenvallers keuzes maken voor de kaders van de begroting voor 2017. Bidt voor juiste keuzes.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Gebedspunten ChristenUnie Haarlem maart 2016'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.