Gebedspunten ChristenUnie Haarlem april 2016

zaterdag 16 april 2016 15:03

- De Velserpoort in Haarlem Noord is nu niet alleen open voor economische daklozen (veelal gezinnen) maar ook voor andere daklozen omdat de nieuwe locatie in de Wilhelminastraat te weinig bedden heeft. Dit is een tijdelijke oplossing zodat niemand op straat hoeft te slapen. Het college zoekt nog een structurele oplossing nu er meer daklozen zijn die opvang nodig hebben. Bidt dat er snel een geschikte locatie wordt gevonden en dat de daklozen die worden opgevangen snel weer een eigen woning zullen vinden en een nieuwe start kunnen maken.

- Het college van burgemeester en wethouders spreekt de komende maand over de Kadernota waarin de hoofdlijnen staan voor de begroting voor 2017. Nog steeds is de financiele situatie van Haarlem niet gunstig. Er wordt langzaam wat van de schuld van de stad afgelost maar deze schuld is nog steeds hoog. Dit betekent dat scherpe keuzes nodig zijn. Bidt dat het college goede keuzes maakt.

- De komende maanden vinden gesprekken plaats met kandidaten die hebben gesolliciteerd om burgemeester van Haarlem te worden. Bidt voor deze gesprekken dat de juiste kandidaat zal worden uitgekozen.

- Dank voor de vele vrijwilligers in de stad die zich belangeloos inzetten voor vluchtelingen, ouderen, jongeren en sportverenigingen. Veel clubs hebben echter ook te maken met vergrijzing en zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Bidt dat nieuwe mensen zich beschikbaar stellen.

- Haarlem loopt op schema met de taakstelling voor het huisvesten van statushouders. Andere gemeenten in de regio lopen echter achter. Bid dat er voldoende huizen worden gevonden en dat bouwprojecten sneller van de grond komen want de vraag naar woningen in onze regio is hoog. Op verschillende locaties zoals parkeerplaats Zijlweg 245 en Delftplein wordt gekeken naar mogelijkheden voor (tijdelijke) woningen. Bidt dat deze onderzoeken snel zullen worden afgerond.

- Begin mei komen er 350 mensen in de noodopvang in de voormalige Boerhaavekliniek. Op de Zijlweg komt opvang voor 30 jonge statushouders (naast de 38 die er al zijn). Bidt voor een warm welkom in onze stad en voor voldoende vrijwilligers. Ook elders in de regio komen nieuwe opvanglocaties. In april komen er 110 statushouders op Dennenheuvel in Bloemendaal en komende week worden er in Vijfhuizen tenten geplaatst voor maximaal 300 mensen in de noodopvang.

Labels
Weblog

« Terug

Reacties op 'Gebedspunten ChristenUnie Haarlem april 2016'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.