ChristenUnie opent strandseizoen met Haarlem aan zee!

IMG_20220225_102528.jpg25-02-2022 22:08 25-02-2022 22:08

Als we niet flink aan de bak gaan dan heeft klimaatverandering in de toekomst grote gevolgen voor Haarlem. Dit maakte de ChristenUnie vandaag op ludieke wijze zichtbaar door met een mini-strandje aan de Schotersingel alvast het strandseizoen te openen. Vanaf het strandje presenteert de partij de belangrijkste lokale klimaatplannen. Lijsttrekker Frank Visser: “De ChristenUnie Haarlem wil recht doen aan klimaat en schepping’’.

De partij maakt zich grote zorgen over de verandering van het klimaat maar wil niet bij de pakken neer gaan zitten. Frank Visser: “Er moet in Haarlem een tandje bij. Wij willen meer energie besparen door bewoners maximaal te ondersteunen hun huizen aardgasvrij en tegelijk comfortabeler te maken. Wij willen ook meer bomen planten in Haarlem om CO2 af te vangen en de inwoners van de stad te beschermen tegen hittestress. En wij willen af van het afval. Haarlem moet een circulaire stad worden. Zo moet het voor bewoners veel makkelijker en aantrekkelijker worden om afval te scheiden. Beloon inwoners met een lagere afvalstoffenheffing als afval beter wordt gescheiden!”

Visser: “Dit strandje lijkt misschien gezellig maar vandaag maken we vooral zichtbaar dat als we niet ingrijpen de gevolgen van klimaatverandering ook Haarlem niet voorbij zullen gaan. Haarlem aan Zee zal nog wel lang duren, maar nu al is sprake van toenemende wateroverlast. Er is uitgerekend dat het oplossen van alleen dit probleem al tot 2050 jaarlijks voor de gemeente enkele miljoenen euro kost. Er zijn radicale keuzes nodig om droge voeten te houden. De ChristenUnie gaat voor een duurzame toekomst”.

« Terug