ChristenUnie heeft opnieuw 1 zetel!

20220312_143504.jpgdonderdag 17 maart 2022 21:51

De ChristenUnie heeft in Haarlem volgens de voorlopige uitslag 1587 stemmen gekregen (2,4%). Dat is een daling t.o.v. 2018 toen we 1791 stemmen kregen (2,65%). Het was heel spannend maar het is gelukkig net genoeg voor één zetel! Wij zijn dankbaar met dit resultaat. Bedankt voor jullie steun en vertrouwen. Bedankt ook aan alle vrijwilligers die zich de afgelopen maanden hebben ingezet voor onze campagne.

In de Haarlemse gemeenteraad zitten vanaf eind deze maand maar liefst 15 fracties met in totaal 39 zetels. 11 kleine fracties hebben ieder 1 of 2 zetels. Dit zijn SP, CDA, Trots Haarlem, Jouw Haarlem, Hart voor Haarlem, OPHaarlem, Actiepartij, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, BVNL en Forum voor Democratie. Daarnaast zijn er 4 grote fracties: PvdA (7 zetels), GroenLinks (6 zetels), VVD (5 zetels) en D66 (5 zetels). Drie partijen haalden geen zetel: 50plus, DENK en lijst Pieter Vonck.

Voor de ChristenUnie was het heel spannend. Halverwege de uitslagenavond leken we te weinig stemmen te hebben toen 2/3 van de stembureaus bekend was. Daarna was het erg lang wachten omdat op één stembureau een fout was gemaakt bij de tellingen waardoor opnieuw geteld moest worden. Pas rond 2 uur 's nachts kwam het verlossende woord: we hebben weer een zetel! Helaas hebben we ruim 200 stemmen verloren. Maar gelukkig hadden we nog enkele tientallen stemmen over bovenop het minimum aantal wat nodig was voor één zetel.

Wij gaan de komende vier jaar met de nieuwe fractie hard aan de slag in de Haarlemse gemeenteraad om jullie te vertegenwoordigen en samen recht te doen! Op hoop van zegen!

Meer weten over ons werk in de gemeenteraad? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief van ChristenUnie Haarlem!

Hieronder de voorlopige uitslag van de verkiezingen. De definitieve uitslag, inclusief voorkeursstemmen per kandidaat, wordt aanstaande maandag bekend gemaakt.

20220317 csm_Voorlopige_uitslag_-_aantal_stemmennieuw_2629c0c04a

« Terug